12 Жовтня 2020
Новини

У Луцьку з пологового будинку хочуть зробити шпиталь для коронавірусних: медперсонал проти

У Луцьку з пологового будинку хочуть зробити шпиталь для коронавірусних: медперсонал проти

Персонал Луцьгого пологового будинку підготував колективне звернення щодо знищення медичного закладу, зокрема облаштування на їхній території шпиталю для хворих з коронавірусом.

Звернення опублікували на сторінці медичного закладу у фейсбуці.

Нагадаємо, у Луцьку на базі пологового будинку створюють інфекційний госпіталь для хворих на коронавірус  на 250 ліжкомісць і сотню місць із кисневими точками. Під такий заклад перепрофільовують один із корпусів пологового. За кілька днів тут прийматимуть перших пацієнтів.

«Ми завжди були аполітичними і не рекламували ніякі політичні сили, адже вважаємо, що там де втручаються політики – медицина закінчується. У суботу 10 жовтня на територію Пологового будинку приїхали фури з ліжками, з’явилися представники влади і поставили нас перед фактом, що тут буде інфекційний шпиталь для COVID хворих – без згоди на те лучан та колективу закладу. Вперше за багато часу, коли жителі не лише Луцька змогли отримувати безплатну допомогу на пологах, безплатні гінекологічні операції, аналізи та харчування, що далося нам вкрай важкою і сумлінною працею, влада хоче під виглядом перепофілювання закладу зупинити надання пологовим висококвалівфікованої акушеоської допомоги усім потребуючим. 

Колектив установи стурбований тим, що місто втратить установу з великою історією, де зародилося акушерство та УЗД на Волині, де народилося не одне покоління відомих людей, де щороку народжується близько 2000 малюків, який становить потужну конкуренцію не лише перинатальному центру, а й іншим пологовим будинкам України, в якому є все сучасне обладнання та аппаратура і колектив може надати будь-яку акушерсько-гінекологічну допомогу.

У всіх обласних центрах існує по два пологових і перинатальний центр – саме для випадку спалаху інфекції, що є епідеміологічною нормою. Крім того функціональні призначення пологового і перинатального – абсолютно різні.  І лише у Луцьку хочуть зробити з пологового інфекційну лікарню. 

Є велика кількість жінок, які хочуть народжувати лише в Нашому пологовому будинку, які довіряють нашому персоналу свої життя і життя своїх майбутніх дітей. Ми одні з перших, хто не відмовляв COVID-хворим вагітним, хто з самого початку надавав і надає їм допомогу, наражаючи себе на небезпеку і фактично ЄДИНІ в області, хто має досвід ведення вагітних з COVID інфекцією.

Ми знаємо ситуацію з COVID-19 в регіоні і вважаємо абсурдним і вкрай непрофесійним рішення про створення інфекційного шпиталю в центрі міста, в житловому районі, ба більше – на базі пологового будинку, де на території гуляють молоді мами з дітками, що суперечить всім нормам Епідеміології та Інфекційного контролю, коли є установи більш пристосовані для того(і пустують) з лікарями відповідних спеціальностей!

У всіх обласних центрах існує по два пологових і перинатальний центр – саме для випадку спалаху інфекції, що є епідеміологічною нормою. Крім того функціональні призначення пологового і перинатального – абсолютно різні.  І лише у Луцьку хочуть зробити з пологового інфекційну лікарню», – йдеться у зверненні.

У листі також зазначено, що у випадку надзвичайного стану колектив пологового готовий надавати допомогу усім. Однак в вищезазначених діях одностайно працівники медзакладу вбачають непрофксіоналізм, упереджене відношення та бажання знищити перспективну і передову установу в Україні, де жінки отримують безплатну допомогу. 

«У цей складний час ми будемо вдячні за будь-яку допомогу вагітним, нашим породіллями, громадським обєднанням, всім хто має активну громадську позицію, кому не байдужа доля нашого міста! А також ініціюємо низку зустрічей, звернень та протестів в подальшому», – зазначають у зверннні і просять підтримки у волинян. 

Наразі пологовий функціонує в звичному режимі:  партнерські пологи, прийом жінок з гінекологічною патологією, обстеження, надання допомоги в тому числі вагітним – з коронавірусом, від яких усі відхрестилися.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: лікарня, луцьк, коронавірус
В тему