В центрі уваги

«Шалена мотивація до нових звершень»: чому «крошівці» бігали на луцькому півмарафоні

«Шалена мотивація до нових звершень»: чому «крошівці» бігали на луцькому півмарафоні

У Луцьку відбувся ювілейний 5-й півмарафон. Серед місцевих компаній вже стало традицією брати участь у цій події. З-поміж найяскравіших команд — бігуни з заводу «Кромберг енд Шуберт Україна Лу».

«Сьогоднішній забіг для команди особливий, бо так наші працівники популяризують здоровий спосіб життя. Біжать сьогодні за ідею, а не за матеріальне заохочення, яке доволі часто пропонує наш завод. Учасники нашої команди – самі активні і самі спортивні віком від 22 до 40 років, які сміливо будуть долати дистанцію у 10 і 21 км», — розповіла фахівець соціальної роботи підприємства «Кромберг енд Шуберт Україна» Наталія Шевельова.

Соціальні працівники компаніїї Наталія Шевельова та Світлана Пушкарук
Соціальні працівники компаніїї Наталія Шевельова та Світлана Пушкарук

Майже всі учасники забігу задіяні в інших спортивних змаганнях. Так, спортсмен Сергій Ціхоцький, який долав дистанцію у 10 км, - капітан і голкіпер команди з футзалу.

«Завдяки йому наша команда з футзалу в срібних лідерах серед команд України. Крім команди з футзалу у нас працівники ходять в гори, займаються тенісом, шахами, моржують. І незабаром, 18 вересня, ми плануємо підкорити нову вершину в горах Закарпаття. 2 дні з професійний гірським гідом ми будемо вивчати і підкоряти гори, бо розуміємо, що активний спосіб життя – це не лише здоров’я, а й драйвове відчуття та хороший настрій», - додала вона.

Тому «Кромберг енд Шуберт» підтримує енергійні пориви своїх працівників і допомагає їм спробувати свої сили у різних спортивних змаганнях не тільки в Луцьку, а й Волині.

Редакція t1.ua розпитала працівників підприємства «Кромберг енд Шуберт», які першими здолали відстань у 10 км, що вони відчувають, коли досягають фінішу та які емоції подарував їм цей марафон.

Сергій – працівник заводу «Кромберг енд Шуберт», голкіпер та капітан футбольної команди:

«Я вже три роки поспіль беру участь у цьому марафоні. Перший раз долав  відстань у 21 км, а останніх два роки – по 10 км. Трасу здолав легко, бо 10 км – це недалеко, але отримав колосальне задоволення. Організація свята на вищому рівні, погода для забігу чудова, позитивні емоції зашкалюють. Однозначно братиму участь у наступному марафоні, бо такі змагання мені до вподоби та всім іншим раджу. Спробуйте – не пожалкуєте».  

Петро – учасник забігу на 10 км, працівник підприємства «Кромберг енд Шуберт»:

«Мене переповнюють тільки позитивні емоції. Я це вже втретє беру участь у цьому марафоні. Готувався спеціально до нього – щодня після роботи долав відстань у 10 км. Найбільше люблю відчуття серйозного суперництва та спортивного драйву, які дарує цей марафон».

Основний девіз DLHM 2020: «Кожен з нас щось може». Організатори марафону хотіли показати, що кожен з нас цінний та важливий у цьому світі: чи то бігун, чи простий спостерігач.

Тетяна – учасниця забігу на дистанції у 10 км, працівниця підприємства «Кромберг енд Шуберт»:

«Це мій четвертий забіг у цьому марафоні. Я шукаю тут позитивні емоції та враження і завжди їх отримую. Біг піднімає настрій, покращує фігуру, дарує масу вражень, адреналін зашкалює. Якщо чесно, це для мене на рівні кохання».

Олена –  учасниця забігу на дистанції у 10 км, працівниця підприємства «Кромберг енд Шуберт»:

«Третій рік бігаю цей марафон. Відчуття просто супер. Для мене головне не перемога, а участь. Емоції переповнюють, не передасиш словами. Прокидається віра в себе, міцніє самооцінка, впевненість, що я все зможу, що я все здолаю. Без сумніву братиму участь і наступного року».  

Мета марафону – показати, що не важливо в якій компанії ти працюєш, на якій посаді і скільки отримуєш, траса рівняє і єднає всіх, ти здатен на все: можеш бути не лише витривалим бігуном, а й водночас надійною підтримкою для своїх колег.

Олег – учасник забігу на 10 км, працівник підприємства «Кромберг енд Шуберт»:

«Класні відчуття і усвідомлення, що вже пробіг своє коло і вертатися не будеш. Дистанція трішки змінилася з минулого року, але все супер. Це вже мій третій забіг. Тренувався ще до марафону, бігаючи на стадіоні кілька кілометрів на вихідних. Цей марафон – це маса класних емоцій та популяризація здорового способу життя».

Ольга Романюк – учасниця забігу на 10 км, проект-наставниця на підприємстві «Кромберг енд Шуберт»:

«Я бігаю з початку пів марафону, тобто це мій 5 пів марафон і 3 дистанція по 10 км. Минулого року я бігла 21 км, проповзла майже остання. Я раніше бігала  5 км і лише завдяки заводу зрозуміла, що готова до більшого. Коли на заводі запропонували взяти участь у марафоні, подумала: «Чому б і ні». Було цікаво. Так я вперше пробігла дистанцію у 10 км.

Цей марафон дуже допомагає в роботі, бо робота в нас інтенсивна, енергійна. Зі мною ще донька бігає, вона - студентка і поки долає тільки 5 км. Чоловік не бігає, він нас тільки виганяє на тренування і сварить, коли ми їх пропускаємо».

Пів марафон є важливою подією для лучан, яка об’єднує тих, у кого спільні цінності та мета, дає можливість родинам розділити спільне захоплення і стати ближче один одному.

Світлана – учасниця забігу на 10 км, соціальний працівник на підприємстві «Кромберг енд Шуберт»:

«Якби не копання картоплі, то прибігла б швидше, а так трішки тяжко. Я планувала брати участь у чотирьох попередніх марафонах, але через стан здоров’я бігаю лише 2 роки. Постійно тільки по 10 км. Минулого року з дочкою бігала, а цього року їй не вийшло, то вже стартувала без неї. Я люблю рух, спортивний драйв. Мені енергійному веселому сангвініку цей марафон – саме те, що треба».

Олена – учасниця забігу на 10 км, працівниця на підприємстві «Кромберг енд Шуберт»:

«Я вважаю, що в житті завжди потрібно бути активним. Тому цей марафон – крутий проект, в якому я вже третій рік беру участь. Люблю біг, гірські лижі. Приємно, що наш завод теж пропагує здоровий спосіб життя і підтримує наші захоплення спортом.

Мене переповнюють класні, драйвові, кайфові відчуття. Для мене в цей період пандемії – це мов ковток свіжого повітря. Командний дух відчувається на початку та на фінішній прямій, а вже на трасі кожен сам за себе, бо у кожного своя підготовка та фізична витривалість».

Марафон дає можливість перевірити власні сили і зрозуміти, що не всі ще вершини тобою підкорені.

Сергій – учасник забігу на 21 км, айтішник на підприємстві «Кромберг енд Шуберт»:

«Це серйозна дистанція, до якої потрібно готуватися. Я постійно займаюся бігом і всім раджу, адже це хороше розвантаження для мозку, особливо в моїй офісній роботі. Для когось розрядка - це плавання, похід в гори, футбол, а для мене біг. Я вже раніше долав два попередніх пів марафони по 21 км. Для мене біг -  це вид спорту, до якого я ставлюся серйозно, професійно і головне регулярно займаюся з тренером. І до марафону готуюся теж заздалегідь. Не вважаю себе великим спортсменом, швидше серйозним любителем бігу».

Віталій – учасник забігу на 21 км, працівник на підприємстві «Кромберг енд Шуберт»:

«Море емоцій, позитивних вражень. Вже бігаю пів марафон 3 рік і кайфую від цього. Тренуюся за своїм методом – 4 дні по 10 км і тоді на трасу марафону. Мені вистачає, всі українці мають козацьку витримку».

Головне, не лише досягти фінішу, а перемогти себе та зрозуміти, що це ще один із багатьох твоїх життєвих подвигів.

Федір – учасник забігу на 21 км, працівник на підприємстві «Кромберг енд Шуберт»:

«Це круто перетнути фінішну пряму, бо 21 км – це серйозна дистанція і довгий момент очікування. Протягом року намагаюся бігати регулярно, взимку, наприклад, не пропустив жодного дня. Це вже мій четвертий марафон, який я здолав без надмірних зусиль. Біг – для мене вигідний і зручний вид спорту, який не вимагає певного місця, часу, обладнання. Ним можна займатися часто і він дає помітний результат.

А ще я приєднався до нашої заводської  футбольної команди та ходжу на танці – це для мене своєрідна розминка і підтримка тіла в тонусі. Наступного року знову буду бігти, щоб отримати ювілейну 5 медаль за участь у марафоні. В тяжкий момент життя подивлюся на медалі і подумаю: щось я таки зробив і досягнув у тому житті, це шалена мотивація до нових звершень».

Віталій та Федір

Віталій та Федір

«Кромберг енд Шуберт» на луцькому півмарафоні

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спорт, луцьк, Кромберг енд Шуберт, Фото
В тему