В центрі уваги

Як доглядом продовжити життя свого авто: поради від детейлінг-студії WEST AUTO HUB

Як доглядом продовжити життя свого авто: поради від детейлінг-студії WEST AUTO HUB

Чи знаєш ти, чому навіть старенькі машини з Європи чи США виглядають такими доглянутими? Справа тут не тільки у якості доріг, навіть не в тому, що бруду в нас більше, а в тому, що закордонні водії вміють піклуватися про своє авто, а їхні автомийки враховують специфіку догляду за будь-якою моделлю.

Там працює негласне правило: доглянуте авто прослужить довше, автомобіль – це візитна картка водія. Однак для того, щоб повернути своїй машині "первозданний" вигляд не обов’язково їхати за кордон. Послуга детейлінг чистки авто доступна і в Україні.

Про специфіку роботу новітньої детейлінг-студії у Львові, чим вона краща за звичайні салони хімчистки автомобілів розповів мененджер відділу автодетейлінгу від львівського відділення WEST AUTO HUB Ярема Борщ.

Детейлінг-студію не варто порівнювати із звичайним салоном чистки авто. Салони здійснюють поверхневу хімчистку машини, наводять загальну красу, в той час, як детейлінг студія приділяє увагу кожному сантиметру автомобіля.

Експерти детейлінг-студії розуміють, що справжня краса авто у догляді кожної його деталі.

Тепер не потрібно кружляти містом, щоб помити, відполірувати автомобіль чи замовити хімчистку салону, все це можна зробити в одному місці. Адже наша детейлінг студія, наприклад, надає найширший спектр послуг за доступною ціною.

Полірування авто

Полірування авто – це видалення всіх дефектів з лакофарбового покриття машини, навіть малопомітних на перший погляд. Адже не кожен водій замислюється над тим, як бітум, пилюка, кусочки асфальту чи навіть пісок псують вигляд авто.

А ще менше водіїв знають, що звичайна мийка дуже шкодить ЛФП кузова автомобіля. Верхній шар лаку не просто вимивається, а затирається невмілими руками дилетантів, які й уявлення не мають, що правильно помити авто – не так легко, як здається. 

Під кожен автомобіль потрібно підбирати свій процес полірування. Підготовче полірування – ідеальний варіант для нових автомобілів чи таких, які знаходяться у хорошому стані. Його використовують перед нанесенням захисного покриття.

Повне полірування підходить практично для всіх автомобілів. Навіть затертому, подряпаному авто повне полірування поверне естетичний привабливий вигляд.  

До полірування автомобіль потрібно підготовити, тобто ідеально вимити до найменшої резиночки і під нею, з цим впорається тільки детейлінг мийка, видалити бітум, смоли, пилюку, шкідливі реагенти на кузові авто тощо. Все має бути ідеально чистим, інакше бруд, що потрапить під диск полірування нанесе великої шкоди ЛФП кузова.

Зараз найбільшою популярністю користується італійська система полірування Rupes BigFoot, яка найменше шкодить лакофарбовому покриттю, забирає мінімальну кількість лаку, безпечна та надійна.

Повне полірування в нас коштує від 5500 до 7000 грн., але сюди входить все: детейлінг мийка, повний спектр підготовчих робіт, якісне полірування, повторне змивання залишків пасти, нанесення захисного покриття, за бажанням клієнта, повернення сухого і оновленого авто власника.

В середньому процес повного полірування триває від однієї до кількох діб.

Хімчистка салону авто

У нас є експрес-хімчистка і повна хімчистка салону. Експрес-хімчистка потрібна тим, хто прагне зовнішньої чистоти салону, усунення сильних забруднень, без чистки пройомів чи місця під сидінням тощо.

При повній хімчистці салон розбирається, демонтуються всі сидіння, забирається пластик, знімаються обшивки в багажнику, чиститься запаска.

Машина проходить повну хімічну чистку від стелі до багажного відділення дорогою і якісною хімією компанії Koch Chemie (Німеччина), яка зараз найбезпечніша і найбільш дієва, тому й визнана на ринку детейлінгу.

Використовувати дешеву і неякісну хімію – це свідомо шкодити деталям авто, зокрема з пластику, піддавати ризику здоровя  людини. Дослідження показали, що хімічні засоби Koch безпечні для людей чи тварин, видаляють будь-які забруднення і не залишаються на тканинах салону, пластику тощо.

Після просушування проходить озонація салону, тобто ліквідація різних запахів, бактерій в ньому. Салон після цих процедур стерильно чистий.

Машина після цього виглядає як нова, всі видимі частини вичищається до ідеального блиску і лише потім консервуються.

Повна хімчистка салону займає 2-3 дні і коштує в залежності від розмірів автомобіля та забруднення салону від 2,5 до 4 тисяч гривень.

Консервація деталей

Консервація – це покриття поверхні чистого автомобіля спеціальною рідиною, яка захищає поверхню від видимих забруднень. Консерванти є різні: спеціальний консервант для пластику, окремий для скла, інший для шкіри і для текстильних елементів салону.

Наприклад, консервант для пластику – це покриття тоненькою прозорою плівочкою, яка не помітна, але при цьому не менш дієва. Ця плівка – це захисний шар від пилюки, тобто вона менше затримується на пластику, води, яка не стоїть, а просто стікає.

Консервація пластику і текстилю йдуть в послузі хімчистки, а от консервація скла та шкіри оплачуються окремо.

У чому переваги консервації шкіри, наприклад? Уявіть собі таку картину, ви розлили на шкіряне сидіння каву. Звична для багатьох водіїв і пасажирів річ. Що робити? Якщо шкіра сидіння пройшла якісну консервацію, то просто не всмокче рідини. Кава стане кульками на поверхні шкіри, які легко витерти і забути. Аналогічна ситуація й з текстилем.

Консервація шкіри індивідуальна для кожної моделі авто, бо є різні типи шкіри: замінник шкіри, алькантара, натуральна шкіра тощо. Наприклад, у таких авто як Lexus чи Porsche багато елементів салону шкіряні: панель, стійки, сидіння тощо. Тому консервація цих деталей підбирається індивідуально.

 Гарантія якості

Найвищий  результат полірування авто може забезпечити тільки якісний інструмент. Це ще одна суттєва відмінність детейлінг-студії від звичайного салону чистки авто. У детейлінг студіях весь інструмент тільки від топових виробників, адже чим якісніший інструмент і хімія, тим вищий результат.

І найважливіше, у детейлінг-студіях працюють справжні професіонали, майстри своєї справи, які проходять спеціальне начання і освоюють усі тонкощі детейлінгу. Водіям не варто турбуватися, їхнє авто потрапляє до рук досвідчених і сертифікованих працівників.

У студіях гарантують високу якість роботи. Гарантія на захисні покриття, така ж як пише виробник. Всі захисні покриття сертифіковані з гарантією в середньому півроку. Хоча з часом ефект втрачається, бо машина миється, експлуатується.

Останнім часом особливо популярним стало покривати кузов автомобіля нанокерамікою. І не випадково, нанокераміка захищає від ультрафіолету, від зовнішніх агресивних факторів, від бруду, тому авто треба рідше мити. А все це впливає на те, що ефект від полірування збережеться надовше. На полірування нанокерамікою гарантія дається на 2 роки.

Нікому не секрет, якщо за авто правильно доглядати, то через два роки воно буде таким як щойно після полірування. Зрештою водій за бажанням може в зручний для нього час звернутися за повторним покриттям нанокерамікою.

Неякісне миття знищує ефект детейлінгу. Тому у детейлінг-студіях після полірування пояснюють водіям, як потрібно підтримувати ефект детейлінгу, розказують, а той показують, як потрібно мити своє авто, щоб йому не нашкодити.

Якщо водій не хоче зайвих турбот, він може будь-коли заїхати до нас на детейлінг-мийку, де прибирання салону і правильна мийка авто обійдуться в більш ніж 200 грн.

Не переконали? Тоді для тебе як бувалого автолюбителя пропонуємо такі послуги:

  • хімчистка, полірування і тонування авто;
  • шумоізоляція автомобіля;
  • індивідуальний дизайн авто;
  • захист і тонування оптики;
  • налаштування звукової системи;
  • встановлення нової аудіо системи тощо.

І найважливіше, ціни доступні, середні в регіоні. Обслуговуються машини середнього сегменту, представницького класу та ретромашини.

Відвідай детейлінг-студію і отримаєш автомобіль, мов щойно з заводу. Тобі заздритимуть всі знайомі, а ти ще довго будеш насолоджуватися бездоганним виглядом своєї машини.

Чекаємо на вас за адресою:
вул. Городоцька, 16, с. Зимна Вода, Пустомитівський район, Львівська обл.
Виникли додаткові питання, телефонуйте: 0671588613
сайт - www.westautohub.ua
Сторінки у FacebookInstagram і Telegram-каналі компанії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: автомобіль, львів, Україна
В тему

Останні матеріали