В центрі уваги

«Приємно вражений виконаною роботою», — міністр Чернишов проінспектував будівництво дитсадка біля Луцька

«Приємно вражений виконаною роботою», — міністр Чернишов проінспектував будівництво дитсадка біля Луцька

У село Крупа, що в Луцькому районі, з робочим візитом прибув міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

3 липня міністр проінспектував будівництво дитсадка, який планують відкрити цього року до початку вересня.

Також участь в інспекції взяли директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський, директор ТзОВ «Бетон Брук Сервіс» Сергій Стрихарчук, нардеп Вячеслав Рубльов, голова Волинської ОДА Юрій Погуляко, голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк та інші.

Під час візиту Олексій Чернишов наголошував на важливості об'єкту та зауважував, що приємно вражений виконаною роботою. «У мене є велика мета зробити цей об’єкт показовим. Зовнішньо об’єкт виглядає достойно і приємно вражає, але є деталі, наприклад, в частині доступності для людей з інвалідністю, котрі потрібно врахувати й усунути. Нам треба буде погодити проектні рішення щодо вдосконалення цього дитсадка», - зазначив міністр.

Олексій Чернишов
Олексій Чернишов

Натомість Сергій Стрихарчук нагадав, що проект об’єкту розробили близько 10 років тому, коли норми будівництва соціальних об'єктів відрізнялися від сучасних. «Проект розробили раніше, а норми про інклюзивність набули чинності набагато пізніше. Всі ці роки його коригували до моменту реалізації будівництва. Зараз ми врахуємо всі зауваження та підправимо», - каже Стрихарчук.

До слова, Сергій Стрихарчук додав, що площа ДНЗ - близько 2,2 тисячі м2«Тут облаштують кімнати для відпочинку, навчань, ігор, кухню, дитяче кафе та інші необхідні приміщення», - підкреслив бізнесмен.

Сергій Стрихарчук
Сергій Стрихарчук

Андрій Разумовський зауважив, що ДНЗ розрахований на 105 місць.

«У нас з головою ОТГ є ідея перед відкриттям дитсадка висадити дерева. Плануємо закрити периметр "живою" огорожею, аби через 5 років тут виросли туї, і заклад став затишнішим. Також тут не вистачає дитячого майданчика, на жаль, проектант цього не врахував. Тобто тут є речі, які потрібно змінювати, і ми, як підрядники, готові до цього», - резюмував Разумовський.

Андрій Разумовський
Андрій Разумовський

Нардеп Вячеслав Рубльов зауважив, що загальна кошторисна вартість проекту – 32 мільйони, з яких 3 мільйони гривень виділяють з бюджету Підгайськівської ОТГ.

«Не пам’ятаю, щоб за останні роки дитячі садочки будували з нуля, тому він точно є унікальним. Розпочинали проект ще декілька років назад. Цієї зими погодні умови дозволили нам перекрити дах, почати внутрішні роботи.... Наразі міністр пообіцяв, що ніяк проблем з коштами не буде», - сказав Рубльов.

Вячеслав Рубльов
Вячеслав Рубльов

Опісля міністр розвитку громад та територій України з робочим візитом поїхав у Волинську ОДА.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, Андрій Разумовський
В тему