В центрі уваги

Ексклюзивні столи від ТМ «SAKURA» служитимуть кільком поколінням та стануть сімейною реліквією

Ексклюзивні столи від ТМ «SAKURA» служитимуть кільком поколінням та стануть сімейною реліквією

Упродовж віків стіл відіграє важливу роль у житті та побуті українців. Здавна вважається, що стіл, за яким родина збирається на трапезу, є символом дому та сімейного затишку. Нині цей предмет займає почесне місце в інтер’єрі будинку й офісу та є їхньою окрасою.

В час, коли на меблевому ринку можна вибрати товар на будь-який смак та гаманець, торгова марка «SAKURA» пропонує своїм клієнтам дерев’яні вироби авторської роботи. Якість, екологічність, унікальність – основні критерії, якими керується при виготовленні меблів засновник торгової марки Олег Бондарук. Упродовж п’ятнадцяти років SAKURA пропонує споживачу корпусні меблі. Два роки тому торгова марка представила на ринок ексклюзивну продукцію – столи з натурального дерева та епоксидної смоли.

«В основному ми виготовляємо столи з цільноформатних дощок (слябів), а також з елементів деревини що мають цікаву форму та колір. У виробництві застосовуємо технологію термічного оброблення деревини. Під впливом високих температур дерево набуває певних властивостей. Основна з них – колір. Наприклад, якщо дуб жовтуватий, то після термокамери, залежно від температури, він може набути від світло коньячного до чорного тону. Особливість такої технології в тому, що деревина набуває колір на весь масив. Відповідно яскраво виражена гра кольорів. В тому й цінність виробу. А найцікавіше, що є в деревині – це сучки, порожнини, тріщини. При виготовленні стола ці порожнини заливаються епоксидною смолою. Вона зміцнює деревину і надає об’ємного ефекту. Виходить своєрідний малюнок, який має досить оригінальний вигляд. Важливим показником є те, що у виробах з дерева ми не застосовуємо фарбників та токсичних речовин, лише природні та екологічно безпечні складники», – розповідає Олег Бондарук.

Завдяки тому, що кришки столів виготовляються із цільної дошки, кожен виріб оригінальний та неповторний. Дивитися на хитромудрі візерунки, створені природою, можна вічно. Такі столи є предметом розкоші та здатні прикрасити будь-який інтер’єр.

Для термомодифікованих столів використовують тверді породи листяних дерев: ясен, дуб, горіх та ін. Радіус деревини повинен бути приблизно від 70-80 сантиметрів.

«Оригінальний вигляд мають столи з дерева, яке пошкоджене шашелем та короїдом, це надає виробу віку. Унікальними є дуби, що ростуть у полі. Вони розлогі й коренисті. Польовий дуб рідко використовують в меблях, він покручений з сучками, а от для наших столів таке дерево саме те, що потрібно», – зазначає Олег.

Разом з тим чоловік зізнається: дуже складно віднайти цікаву деревину. За кожним слябом потрібно полювати. Інколи треба перебрати кілька кубів дощок, щоб вибрати два цікавих сляби на стіл. А ще кожна деревина по-різному себе поводить, й, відповідно, вимагає особливого підходу.

«Дерево не можна вбити, воно завжди лишається живим. Тому з ним цікаво працювати, хоча й нелегко. При різних температурних перепадах деревина буде розтріскуватися, і цей процес неможливо зупинити. Тож потрібно, щоб вона влежалася. Трапляється, що дошки висихають і з’являються тріщини та дефекти, деякі навіть міняють геометрію, що унеможливлюють виготовлення стола, – ділиться технологічним процесом засновник торгової марки «SAKURA». – Щоб частково випустити напругу з деревини,ми піддаємо її термічній обробці. Температура в термокамерах від 180 до 220 градусів. В основному використовуємо парову баню, аби деревина не загорілася».

Столи зі слябів виготовляють у різній стилістиці. Велике значення у стилі виробу відіграє ніжка. Такі столи доволі поширені закордоном. Вони, в основному, використовуються як статусні речі в офісах, де потрібно вразити клієнтів.

Олег Бондарук зазначає: щоб виготовити стіл під замовлення, потрібно насамперед знати, що клієнт хоче. Тоді, відштовхуючись від розміру, шукати сляби. Далі треба щоб дерево відлежалося, термомодифікувати його. На все про все піде десь пів року. Якщо ж уже є сляби, що пройшли технологічний процес, то, залежно від складності виконання робіт, виготовлення стола займе орієнтовно до двох місяців.

Термомодифіковані столи не лише ексклюзивні та натуральні, а й практичні. Адже, на відміну від шпонованого деревиною столу, виготовлені з масиву вироби піддаються реставрації. Якщо пофарбований чи тонований пігмент дряпнути, побачимо, що знизу дерево має інший колір. Ця ж деревина під час термообробки набуває колір на всю товщину. Якщо така поверхня подереться чи з’явиться нова тріщина, то достатньо відновити лакове покриття й виріб стане як новий. Тож такий стіл має всі шанси стати сімейною реліквією і перейти у спадок дітям і онукам. Він служитиме десятки років і матиме свою родинну історію.

«Природа – найкращий митець, – констатує Олег Бондарук. – Стиль та мода міняються, а вироби з натурального дерева завжди у тренді. Тож, якщо ви цінуєте природну красу та ексклюзивність – вироби від торгової марки «SAKURA» стануть неповторною родзинкою вашого інтер’єру».

Ексклюзивні столи від ТМ «SAKURA»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Інтер'єр
В тему

Останні матеріали