Поради

Як легко чистити гриби

Як легко чистити гриби

Щоб відчистити від піску зелениці й підзеленки, треба їх замочити в холодній, добре соленій воді на години 4 – 5 (можна на ніч), потім добре промити від піску під проточною водою (з крана).

Опеньки можна не чистити від спіднички під шапочкою: в солоній воді промити – і спідничка сама відпаде.

Маслюки в жодному разі перед чищенням не мити, бо потім шкірки з шапочок не знімете. Досвідчені господині радять чистити маслюки так: поставити біля себе мисочку з олією і весь час змочувати в ній пальці та ніж – тоді до них шкірка не буде прилипати. А можна не знімати шкірки з кожного гриба. Їх достатньо ретельно вимити разів 5 в дуже солоній воді, прополоскати, а потім відварити (на 1 л води додати 1 ст. ложку солі й 0,5 г лимонної кислоти). Будуть чистенькі і біленькі.


Якщо ж маслюків дуже багато, то можна їх залити окропом, додати солі, лишити на хвилин 30 – 40, тоді промити. З шапочки сходить слиз, а шкірочка лишається, ніби прилипає до шапочки. Далі відварити і готувати (маринувати), як зазвичай.

Щоб не чистити кожен гриб від плівок, маслюки та опеньки можна просто залити окропом із сіллю, на кілька хвилин лишити, щоб пропарилися й не зіпсувалася структура гриба, і відцідити. Можна ще раз обдати окропом чи вже холодною водою, можна ще раз сіллю помити – і так майже до прозорої води. А далі – ставити варити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: їжа, Поради
В тему

Останні матеріали