Поради

Як правильно поливати помідори

Як правильно поливати помідори

Помідори погано реагують як на брак води, так і на її надмірну кількість.

У першому випадку – цвіт буде осипатись, у другому – гнити, - пише 24 Канал.

Досвідчені городники вважають, що помідорам не підходить сухий ґрунт, але їм подобається сухе повітря. Тому пам'ятайте, що вологість землі має бути вищою, ніж температура повітря.

  • Після того, як посадили розсаду томатів в землю чи теплицю, треба щедро полити. Після цього мінімум тиждень не можна поливати саджанці. Краще їх взагалі не чіпайте.
  • Рослини повинні пристосуватися до нового життя у відкритому ґрунті. Поливати їх чи ні, ще дуже залежить від погоди. Враховуйте цей фактор. Переважно овочам дають пити 1-2 рази на тиждень.
  • Кожному кущу буде достатньо по 3-4 літри води. Коли помідори цвітуть, треба зменшити полив до 1-2 літрів під кожну рослину. Якщо дощить – взагалі немає сенсу це робити. Бо так коріння може гнити.

Не поливають помідори, коли дуже спекотно, а особливо – вдень, коли найвищі температури. Адже рідина випарується за лічені хвилини, а сонце нерідко спричиняє сонячні опіки. Також від цього листя може змінювати колір.

Холодна та крижана вода не годиться для поливу. Якщо дуже жарко, а вода – холодна, рослини можуть загинути. Оптимально брати теплу та відстояну воду. Фахівці радять змочувати помідори рано-вранці, під корінь. Зверху на листя воду краще не лити. Після цього ґрунт розпушують.

  • У період активного дозрівання краще обмежити воду для томатів. Також це не варто робити під час збору врожаю, аби плоди мали гарний зовнішній вигляд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: їжа, Поради
В тему
^ Наверх