Поради

У чому небезпека сексу після коронавірусу: пояснення лікарів

У чому небезпека сексу після коронавірусу: пояснення лікарів

Коронавірус може завдати шкоди не тільки здоров'ю людини загалом, але і внести неприємні корективи в її сексуальне життя. Виявилося, не варто стрибати в ліжко відразу після одужання.

Сексологиня і психологиня Марія Карташева розповіла, що в гострій стадії, як і будь-яке захворювання, коронавірус зводить інтимне життя в парі до нуля. Але, порівняно з іншими захворюваннями, у COVID-19 є одна особливість. Це так званий постковідний синдром. Йдеться про знижений емоційний фон, дратівливість, плаксивість і десь агресивність, особливо у жінок.

Зустрічаються навіть депресивні стани протягом тривалого часу після перенесеного коронавірусу. Вони дуже негативно впливають на інтимне життя і, відповідно, на лібідо і у чоловіків, і у жінок. За спостереженням фахівця, у жінок цей ефект сильніший.

  • Марія Карташева додала, що такий стан викликаний і екзистенційною кризою — з'являється страх смерті.
  • Другий момент - хвороба призводить до певних дефіцитів в організмі, які потрібно заповнювати під контролем лікаря.
  • А третій нюанс — треба дати собі час на відновлення.

Психологиня підкреслила, що не потрібно швидко переходити до сильних навантажень. Варто давати собі більше часу на сон, відпочинок, спілкування з друзями та партнером. Зі своєю половинкою слід покращувати відносини за допомогою тактильного контакту, часу, проведеного вдвох, а не різкого повернення до ліжка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: секс, коронавірус, Здоров'я, Лікарі
В тему