Поради

Зрадити – не означає розлюбити. Експерти пояснили «походи наліво»

Зрадити – не означає розлюбити. Експерти пояснили «походи наліво»

«Він мене більше не любить», «він жодної спідниці не пропускає», «ця вертихвістка до нього з першої хвилини залицялася»: психологиня Вероніка Хацкевич пояснила, з яких причин чоловіки зраджують.

Він відчував себе непотрібним

Багато хто вважає, що чоловіки зраджують для того, щоб зміцнити або підняти свою самооцінку, мовляв, його «досягнення в ліжку» не обмежуються задоволенням тільки однієї дівчини. Але насправді, ми живемо у час абсолютно невпевнених у собі чоловіків, їм часто нема чого підкріплювати, і вони просто хочуть бути хоч скільки-небудь потрібними і відчувати турботу.

Він не знає, чого він хоче

Коли в тривалих стосунках вічно щось іде не так і з причинами конфліктів складно розібратися, чоловік може несвідомо шукати інших партнерок та інших відчуттів, щоб знову відчути ту легкість, яка колись була і тепер.

Він хоче більше, ніж його обраниця може дати

Якщо дівчина (найчастіше дружина) не хоче вступати в інтимний зв'язок, так динамить обранця і навіть не йде на контакт, чоловік намагається насититися на стороні. Це стосується і нереалізованих бажань у сексуальному плані, які не дають спокійно спати по ночах. Якщо кохана в якихось питаннях непохитна і не збирається експериментувати в ліжку аби порадувати партнера, він може задовольнити інтерес (і не тільки) і в іншому місці.

Він не розуміє, що це неправильно

Якщо в оточенні, в якому знаходиться чоловік, вважається нормальним періодично заводити короткі романи на боці, то він неусвідомлено може запозичити подібний формат відносин. При цьому він, звичайно, не планує йти з сім'ї, залишати дружину заради коханки — він просто шукає нових відчуттів, повторюючи досвід знайомих.

Психологиня Вероніка Хацкевич також зазначає, що зради бувають пов'язані і з втратою почуттів та інтересу до вже по суті колишньої жінки.

«У таких відносинах продовжують тримати зобов'язання, гроші, діти і так далі. Однак, найчастіше зрада є лише задоволенням сексуального бажання — у чоловіка немає необхідності проводити з коханкою час, дискутувати з нею і віддавати свою енергію, він готовий відкупитися грошима. Такий зв'язок, до речі, може не обриватися роками не через емоційну прихильність, а тому, що чоловікові зручно, а жінці поки що не набридли поверхневі та взаємовигідні відносини. Не завжди зрада партнера виключає можливість гармонійного продовження вашої спільної історії. Важливо дати час — і собі, і обранцеві, а також чесно розібратися з наступними питаннями:

  • Зрозуміти, чи є в вас обох сили і бажання працювати над відносинами і збереженням сім'ї
  • Поставити межі між вами на час, щоб розібратися в своїх негайних потребах
  • Домовитись за яких умов ви даєте один одному другий шанс.

Зрозуміти і прийняти той факт, що відпустити біль і недовіру буде непросто, але, тільки зробивши це, ваші стосунки отримають шанс на краще майбутнє.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чоловіки, жінки, психологія, стосунки
В тему