Психологиня і експертка з харчування розповіла, як не з'їдати все на своєму шляху під час стресу.
Психологиня і консультантка з харчування Марія Граусман роз'яснила, що в стресі (цілком зрозумілому під час пандемії коронавірусу) важливо, щоб в харчуванні було достатньо білка (в середньому 1-1. 0.8-1 г на кг ваги), а також рідини (30 мл на кг ваги). Тоді між прийомами їжі до перекусів буде тягнути менше - а якщо все-таки тягне перекусити, то якимось із 10 продуктів, якими дієтологи дозволяють заїдати стрес - адже вони сприяють його зниження.
Так, це:
- трав'яний чай, який сприяє відчуттю тепла і спокою
- темний шоколад, багатий на антиоксиданти і знижуючий рівень гормонів стресу в організмі
- цільнозернові продукти, які можуть тимчасово підвищувати рівень серотоніну - гормону радості
- авокадо з його корисними жирними кислотами омега-3
- жирна риба з тими ж кислотами - тунець, палтус, лосось, оселедець, скумбрія, сардини і форель
- тепле молоко, що заспокоює перед сном
- стрес дозволено заїдати горіхами, особливо корисні фісташки - але їсти їх не більше жмені в день
- допоможуть цитрусові та полуниця з високим вмістом вітаміну С
- пробіотики (кефір, йогурт, сир, місо, комбуча) знизять депресію, оздоровлюючи кишечник
- для перекусу зійдуть продукти з високим вмістом клітковини, що безпосередньо впливають на рівень тривожності: квасоля, зелений горошок, мигдаль, насіння кунжуту і багато зелених овочів.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
Чому люди стають залежні від горілки, і чи всі можуть вилікуватися?
17 Листопада 2025
Як контролювати свій тиск, щоб не було інсульту?
5 Серпня 2025
Ботулізм: чому звичні продукти раптом стають отруйними?
25 Липня 2025
Чи справді влітку харчування має бути іншим
16 Липня 2025
Як спека впливає на наші серце й судини
9 Липня 2025
«Тільки поїм – зразу печія і гірка відрижка. Чому?»
3 Червня 2025
Реклама







