Поради

Які продукти викликають тромбоз: пояснення лікарів

Які продукти викликають тромбоз: пояснення лікарів

Лікар Андрій Продеус назвав продукти, що підвищують ризик виникнення тромбів.

За словами медика, ризик тромбозу вищий у літніх людей, які страждають на варикозну хворобу вен і серцево-судинні захворювання, які ведуть сидячий спосіб життя. Їм лікар порекомендував не вживати продукти з високим вмістом вітаміну К. Він покращує згортання крові, що може призвести до утворення тромбу.

До таких продуктів лікар відніс петрушку, базилік і шпинат:

«Причому петрушка абсолютний чемпіон: у 100 грамах петрушки міститься 20 добових доз вітаміну K. А в базиліку і шпинаті, у свою чергу, це сім добових доз і шість добових доз».

Експертка Олена Малишева зазначила, що перевищення добової дози вітаміну К в 20 разів— серйозна небезпека для здоров'я:

«Тобто ризики утворення тромбів у 20 разів вище, ніж просто у звичайному житті».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, Лікарі, Здоров'я
В тему