Поради

Лікарі пояснили небезпеку солодких сирків

Лікарі пояснили небезпеку солодких сирків

Лікарі Сергій Агапкін та Михайло Гінзбург розповіли, як правильно вибирати глазуровані сирки, і попередили про те, чим цей продукт може бути небезпечний.

Відео, в якому фахівці розкрили секрети купівлі сирків, опубліковано на YouTube.

Як відзначили медики, якісний сирок складається з сиру, цукру, шоколаду, вершкового масла, вершків і натуральних ароматизаторів. Важливо, щоб у ньому було не більше 150 кілокалорій на 100 грамів. При виборі сирків вони порекомендували людям звертати увагу на ще два параметри.

«Якщо калорійність — це просто можлива зайва вага і якісь, можливо, ускладнення, з нею пов'язані, то от із надлишком жиру дуже часто ускладнення пов'язані безпосередньо. Зокрема це атеросклероз», - застеріг Гінзбург.

Фахівці уточнили, що в деяких сирках містяться «погані жири», а також занадто велика кількість цукру. При цьому найбільшу небезпеку становлять саме жири, про наявність яких виробники не завжди пишуть безпосередньо.

«Напишуть: рослинний аналог молочного жиру, рослинні жири… Тобто напишуть так, що нам буде приємно це прочитати»,— попередив Гінзбург.

Лікарі наголосили: якщо у складі вказано рослинну олію, купувати такий сирок не варто.

Крім того, вони порадили звертати увагу на вміст цукру.

«Цукор — це зло і безумовна шкода. Чим менше у нашому харчуванні цукру, тим краще»,— зазначив Гінзбург, додавши, що зараз із цукром пов'язують усі вікові хвороби, а також зменшення тривалості життя.

За його словами, краще вибирати сирки, де замість цієї добавки взято цукрозамінник. Якщо ж поряд з домом не продається відповідний за всіма параметрами продукт, то лікарі рекомендують зробити ласощі своїми руками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, Лікарі, Здоров'я
В тему