Поради

Вчені пояснили користь молокопродуктів для людей похилого віку

Вчені пояснили користь молокопродуктів для людей похилого віку

Група вчених з Австралії, Нідерландів і США з'ясувала, що збільшення споживання молочних продуктів знижує кількість переломів і падінь серед людей в будинках для людей похилого віку.

Матеріал дослідження опубліковано в BMJ.

Дієта для людей похилого віку найчастіше бідна на кальцій і білки, це призводить до послаблення кісток і збільшення ризику падінь і переломів. Дослідники з Вагенінгенського, Каліфорнійського та Мельбурнського університетів вирішили з'ясувати, чи знизить ризик переломів зміна дієти.

У дослідженні, що зайняло два роки, взяли участь 56 будинків для людей похилого віку, в яких налічувалося 7195 підопічних, чий середній вік становив 86 років. У 27 з них поставляли молоко, сир і йогурт з метою досягти нормативу денного споживання кальцію і білків. У 29 нормативи для меню залишалися колишніми — 700 міліграмів кальцію в день і 0,9 грама білків на кілограм маси тіла. Усього за час дослідження сталося 324 переломи, 4302 падіння; померли 1974 особи.

Дієта з підвищеним вмістом молочних продуктів на 33% знижувала ризик переломів усіх типів (на 46 % переломів шийки стегна) і на 11 % ризик падінь. Смертність в обох групах була приблизно однакова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, харчування, вчені, Здоров'я, сша
В тему