Поради

Як без таблеток подолати хвороби

Як без таблеток подолати хвороби

Своїми порадами і перевіреними рецептами ділиться наш читач Борис Божедарник

Борис Божедарник із рівненського міста Радивилів уже багато років досліджує зв’язок тілесного здоров’я із духовним та психоемоційним станами людини. І зв’язок цей, каже чоловік, беззаперечний.

Про це інформує газета "Твій вибір".

А ще наш читач переконаний, що немає на світі таких болячок, від яких би Господь не подарував людям рятунок у вигляді лікарських трав і грибів. Ось чому препарати для профілактики та лікування Борис Божедарник не купує в аптеці, а розробляє сам.

– Перш ніж пропонувати щось людям, я на собі перевіряю дієвість того чи іншого рецепта, – каже оповідач. – А всім, хто вирішує скористатися моїми препаратами, неодмінно нагадую: під час уживання напарів, настоянок, чаїв необхідно дотримуватися дієти. Причому не лише тілесної, а й душевної. Зокрема – утримуватися від споживання жирної, смаженої, гострої, надміру соленої чи солодкої їжі, відмовитися від алкоголю й тютюну. І паралельно з тим треба максимум часу проводити в молитві та читанні Святого Письма, у наповненні себе світлими думками й позитивними емоціями. Тобто подолання будь-якої недуги потребує комплексного підходу і самодисципліни. Бо дуже часто люди через власну лінь не хочуть докласти навіть мінімальних зусиль для свого одужання, натомість воліють, аби хтось – лікар, знахар, народний цілитель – усе зробив замість них.

Якщо ж ви, наші читачі, до таких не належите, то з вами Борис Божедарник готовий поділитися рецептами від різних недуг.

Рятуємося від коронавірусу

На 1 скл. теплої води додати 1 ст. л. цибулево-оцтового розчину (його приготування описане в рецепті настоянки від грибка на пальцях). Випивати після їди. Дуже помічною від вірусів, додає Борис Божедарник, є олія барвінку.

Якщо коронавірус супроводжується запаленням легенів, цибулево-оцтовий розчин Борис Божедарник рекомендує втирати у спину та груди.

А коли коронавірус спровокує появу кашлю, то для легшого відходження мокротиння можна втирати у груди та спину свинячий смалець із сіллю і також пити гаряче кип’ячене молоко, в яке на одну чашку додати чайну ложку домашнього масла або смальцю без солі.

Лікування грибка між пальцями на ногах

Грибок між пальцями на ногах дуже проблематично лікується. Адже він проникає у шкіру та навіть кістки. Втім народна медицина і тут має, чим допомогти, зазначає Борис Божедарник:

– У скляну літрову банку треба помістити велику цибулину, порізану на 4 частини (не чищену), залити 9-процентним харчовим(!) оцтом, накрити капроновою кришкою і лишити настоюватися протягом 2 тижнів за кімнатної температури. Після цього процідити, цибулю викинути. Отриманий розчин тричі перехрестити, промовити «Отче наш» і молитву до Богородиці.

Уражені грибком місця двічі на добу протягом місяця необхідно обробляти цибулево-оцтовою настоянкою. Не лякайтеся, якщо почне злазити уражена грибком шкіра, зауважує Борис Божедарник, бо на її місці згодом з’явиться здорова шкіра.

Через місяць придбайте в аптеці мазь від грибкових та бактеріальних уражень. Як правило, вона наноситься один раз на добу. Перед наступним нанесенням помийте ноги і знову нанесіть препарат на чисту шкіру. Тривалість застосування – 2 тижні.

Під час лікування, нагадує Борис Божедарник, необхідно дотримуватися дієти: не вживати кислого, солоного, гострого, м’ясного.

Якщо «закисають» очі

Не раз, буває, потреш очі брудними руками чи засмітиш їх піском – і вже інфікування очі сигналізують почервонінням, свербінням, сльозотечею чи появою гнійних виділень.

За традицією, ми промиваємо очі міцною заваркою чорного чаю чи прикладаємо компреси. Втім значно ефективніше застосовувати таку рослину, як королиця, вважає Борис Божедарник:

– Це квітка, схожа до ромашки. Але вона має зубчасте листя, а її квітки блідо-голубі. Напар королиці корисний для очей, особливо для сітківки ока, – зазначає Борис Божедарник.

Щоб приготувати засіб, 2 ст. л. подрібненої рослини заливаються склянкою води, 15 хвилин тримаються на паровій бані, 45 хвилин настоюються, проціджуються, зберігаються в холодильнику. Із цього засобу роблять компреси: на 3 – 5 хвилин прикладають на очі ватний диск, змочений у напарі.

– Якщо є гнійні виділення, то спочатку чаєм із королиці треба промити очі, а тоді вже застосовувати компрес, – зауважує Борис Божедарник. – А ще королиця помічна від кашлю та корисна для серця. Приймати напар із цієї рослини потрібно по 1 – 2 скл. на добу за 1 год. до їди.

Втім у кожного з вас можуть бути супутні захворювання чи індивідуальне несприйняття тих чи інших препаратів із лікарських трав. Тому, перш ніж скористатися рецептами Бориса Божедарника, проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем. І пам’ятайте: самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рівне, Здоров'я, народна медицина
В тему