Поради

Як правильно загартовувати горло: 3 способи

Як правильно загартовувати горло: 3 способи

Заморожений грейпфрут і інші методики: ось поради, як загартувати горло і зменшити ризик зараження ГРВІ.

Фахівці пояснюють, що в період пандемії коронавірусу особливо важливо гартувати горло, тому що бактерії і віруси потрапляють в органи саме через дихальні шляхи.

У глотці людини є лімфоепітеліальне кільце - аденоїди, мигдалики (піднебінні і мовний) і трубні валики. Інфекція буде усунена і не пройде далі, якщо вони загартовані.

Скандинавська методика

Для загартовування горла фахівці рекомендують скандинавську методику. Про неї розповів кандидат медичних наук Володимир Зайцев, лікар-отоларинголог вищої категорії.

Спосіб простий і смачний. Потрібно залити в формочки для льоду грейпфрутовий сік і заморозити. Діаметр крижинки не повинен бути більше 5 сантиметрів.

Спеціаліст рекомендує один-два рази на день розсмоктувати крижинки. Вони містять вітамін С, який зміцнює слизову горла, а лід здатний натренувати лімфоїдну тканину на задній стінці глотки.

Вода всьому голова

Найпростіший і робочий метод - пити не теплу, а прохолодну воду. Такий спосіб зміцнить слизову горла, підвищивши здатність опиратися інфекціям. Фахівці рекомендують два рази на день полоскати горло водою з температурним режимом в 25 градусів. Кожні чотири дні слід знижувати температуру на один градус, довівши її до 15 градусів.

При цьому можна замість води використовувати настій з лікарських трав (календула, ромашка, кора дуба) в пропорціях 1 чайна ложка настойки на склянку води. Корисно також додати в рідину трохи морської солі.

А можна морозиво?

Найприємніший спосіб загартовувати горло і для дорослого, і для дитини - морозиво. Можна їсти по одному морозиву в день, не зловживаючи.

Рекомендується також робити домашнє морозиво, додаючи ягоди, фрукти і подрібнені горіхи.

Фахівці відзначають, що загартовування слід починати з м'якого морозива, розсмоктуючи шматочок до повного розчинення. Важливо також їсти морозиво в теплому приміщенні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, коронавірус, Лікарі
В тему

Останні матеріали