Поради

Не втратити пристрасть: як часто і коли займатися сексом

Не втратити пристрасть: як часто і коли займатися сексом

Заняття коханням - важливий для будь-якої людини процес, який позитивно впливає як на духовне, так і на фізичне здоров'я. Відомо, що під час інтимної близькості можна не тільки випробувати приємні відчуття, але отримати і користь для здоров'я.

Про позитивний вплив сексу на самопочуття дівчат і жінок можна говорити, посилаючись на кілька факторів. Наприклад, в результаті багатьох досліджень виявлено, що статевий акт за рахунок своєї фізичної активності сприятливо діє на загальний стан людини, в тому числі і на роботу серця. До того ж секс допомагає боротися зі стресом, оскільки під час занять їм виробляються гормони щастя. Також завдяки регулярному інтимному життю можна помітити поліпшення якості сну або полегшення болю (головного і навіть менструального).

Однак, не даремно існує думка, що все повинно бути в міру, в тому числі і сексом зловживати не варто. При занадто високій активності і частоті статевого актів можна звести нанівець навіть позитивний вплив на здоров'я серця і добитися протилежного ефекту.

Крім усього іншого, сексуальна заклопотаність іноді призводить до напруження і проблем у відносинах або, якщо людина самотня, до безладного статевого життя, яка загрожує неприємними, а іноді навіть смертельно небезпечними наслідками у вигляді хвороб - від герпесу до СНІДу.

Найчастіше велике навантаження на статеві органи для чоловіків загрожує запаленням яєчок або придатків, а для жінок, наприклад, вагінальними болями або циститом.

Як часто потрібно займатися сексом?

Багато пар задаються цим питанням, проте на нього не існує однозначної відповіді. Так, скажімо, норми за кількістю близькості не існує, і кожна людина повинна визначити цей порядок особисто для себе. Найголовніше, щоб ви були задоволені, а з якою періодичністю вам це необхідно, не стільки важливо.

Крім того, коли людина перебуває у відносинах, їй треба визначити не тільки особисту умовну «норму», а й обговорити потреби партнера. Всім відомо, що секс - дуже важливий аспект у відносинах, який також вважається одним з головних чинників для близькості і довіри в парі. Тим часом, різні сексуальні темпераменти у закоханих - не рідкість. Значить, якщо погляди щодо інтимного життя у партнерів розходяться, для підтримки щасливих відносин необхідно прийти до компромісу.

Насправді на регулярність впливає безліч факторів, як-от вік, психологічний стан і інші складові, а також існують асексуали, їх кількість становить близько 1% від усього населення Землі. Такі люди за своєю природою не бажають інтимної близькості і прекрасно себе почувають при її відсутності, тобто вони не відчувають як фізичне, так і психологічне задоволення від статевого контакту. В даному випадку знову ж правильним варіантом буде обговорення ваших потреб з партнером.

Кращий час для сексу

Справа в тому, що біоритми у чоловіків і жінок відрізняються, тому і пік сексуальної активності настає у обох статей в різний час. Вважається, що у жінок максимальне бажання пробуджується в другій половині дня, а у чоловіків - вранці.

Так, жіночий організм найкраще готовий до сексу в період з 12 до 16 годин, плюс до цього, до кінця цього проміжку часу настає найсприятливіший для зачаття момент. Слідом активність знижується і заповнюється лише через деякий час після вечері, тоді можна розраховувати на тривалі дорослі ігри.

Тепер обговоримо, коли ви найбільш бажані для своїх партнерів. В першу чергу рано вранці, варто відзначити, що близько 7 години, у чоловіків вже зашкалює рівень тестостерону в крові. Пізніше протягом чотирьох годин після полудня бажання обох статей збігаються, тому це вдалий час принести один одному задоволення і, до речі, вдалий момент для продовження роду. Потім інтерес до протилежної статі у жінки пропадає, а у чоловіків не вщухає ще кілька годин, після чого сильне збудження повертається тільки перед сном.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чоловіки, жінки, секс, Здоров'я
В тему