Поради

Лікарі пояснили небезпеку високого рівня холестерину: що робити

Лікарі пояснили небезпеку високого рівня холестерину: що робити

Лікарка-неврологиня вищої категорії Тетяна Вон заявила, що високий рівень холестерину може спровокувати головний біль та інші несподівані наслідки.

Як пояснила лікарка, небезпека високого холестерину в крові пов'язана з судинами.

«Холестерин, як паровоз, збирає молекули ліпопротеїнів низької щільності і відкладається на внутрішні стінки судин. Називається це стеноз і вражає судини спочатку серця, аорти, потім судини головного мозку, найчастіше це сонні артерії », - сказала Тетяна Вон.

Підвищений рівень холестерину впливає на пам'ять. Згодом вона може погіршитися у людини. Крім того, холестерин може стати причиною патології судин.

Щоб стежити за рівнем холестерину, необхідно щороку здавати біохімічний аналіз крові. Лікарка зазначила, що особливо ця рекомендація стосується літніх людей.

Дієтологиня Дюрдане Кескінер розповіла, що існує два види холестерину: «хороший» (ЛПВЩ) і «поганий» (ЛПНЩ). Вони повинні бути збалансовані в організмі. Щоб знизити рівень ЛПНЩ, медикиня порадила регулярно займатися спортом і правильно харчуватися. Кескінер закликала їсти менше жирного м'яса, ковбасних виробів і фастфуду. Також варто відмовитися від твердих жирів, наприклад, маргарину і сала, і вибирати нежирні молочні продукти. Для зниження рівня «поганого» холестерину необхідно додати в раціон вівсяні висівки, горіхи, рибу, яблука, часник, ріпчасту цибулю, грейпфрути, груші, оливкову олію і чаї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Лікарі, Здоров'я, харчування
В тему