Які страви небезпечно розігрівати
Дієтологиня, терапевтка, нутрігенетикиня Ольга Лушнікова розповіла, які продукти при повторному розігріванні стають небезпечними.
«Деякі продукти категорично не рекомендується розігрівати: наприклад, яйця, гриби, часник, курку і будь-яке м'ясо, шпинат, буряк, рис. Там містяться нітрати, які перетворюються в нітрозаміни, які є вже канцерогенами і можуть справляти токсичний ефект», - сказала медикиня.
За її словами, краще харчуватися свіжою чи охолодженою їжею.
«Якщо у вас, наприклад, зберігається якесь приготоване м'ясо, на наступний день краще з'їсти його в холодному вигляді або додати в салат, сендвіч, але не розігрівати. Готові страви в пластикових лотках краще не розігрівати. Краще вибирати такі варіанти, які можна з'їсти в холодному вигляді - салат, шматок риби з овочами», - радить експертка.
Однак людям, що страждають від проблем з шлунково-кишкового тракту, краще не їсти холодні страви.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.