Поради

Як з’ясовувати стосунки з чоловіком і не посваритися: три способи

Як з’ясовувати стосунки з чоловіком і не посваритися: три способи

Говорити про проблеми в шлюбі важко - особливо, якщо один з подружжя скупий на слова або не любить обговорювати відносини.

Ось поради, як поговорити з коханим про те, що для вас важливо, і не образити його почуття.

Не звинувачуйте, а обговорюйте

Нікому не подобається, коли його звинувачують - навіть якщо звинувачення правдиві. Природна реакція на напад - захищатися, шукати виправдання і всіма силами відстоювати свої кордони.

Намагайтеся обговорювати свої проблеми і разом шукати вирішення. Це не подружжя воює один з одним - це подружжя разом бореться з проблемою.

Будьте чесні і не приховуйте емоції (навіть самі сороміцькі)

Чесність - запорука відносин, в яких члени подружжя може один одному довіряти. Якщо ви відчуваєте, що боїтеся поранити почуття людини, не приховуйте страху. Почніть з цього розмову: скажіть, що тема складна, делікатна і болюча. Так чоловік зрозуміє серйозність намірів.

Якщо ви відчуваєте, що проблема змушує вас червоніти (наприклад, тема сексу або здоров'я), то так і скажіть, що вам ніяково. Чоловік все одно прочитає мову тіла, вловить інтонації в мові. Він почне захищатися від потенційної небезпеки; однак якщо позначити контекст словами, то стає не так страшно.

Фокусуйтеся на позитивному

Тон розмови задає те, як ми її починаємо і закінчуємо. Якщо стартувати з претензій і закінчити звинуваченнями (нехай і на правдивій основі), чоловік не побачить за негативом зерно конструктивної критики. Раз він такий поганий, навіщо йому взагалі змінюватися?

Акцентуйте увагу на позитиві. Зрештою, наші «погані» риси - це продовження хороших. Показавши коханому, що ви любите і цінуєте його, незважаючи на всі недоліки, у нього буде більше мотивації робити щось для відносин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: шлюб, чоловіки, стосунки, психологія
В тему

Останні матеріали