Поради

Як правильно спілкуватися з колишніми: 7 порад

Як правильно спілкуватися з колишніми: 7 порад

Розлучення бувають різними - від мирного розходження з можливістю дружити, до скандального бою посуду і клятви не бачитися більше ніколи.

Однак нерідко ми зустрічаємо своїх колишніх партнерів, випадково або навмисно і не знаємо, що робити. Як правильно поводитися в таких ситуаціях?

Стосунки між двома людьми – це завжди емоції, почуття і, звичайно, прихильність. Ми дружимо з людиною, проводимо з ним багато часу, ділимося секретами, вивчаємо один одного, разом спимо, їмо, словом, все робимо разом. Часом ми любимо іншого так сильно, що повністю розчиняємося в ньому, забуваючи про себе.

Однак не всі відносини призводять до хепі-енду, часто люди розходяться і будують своє життя кожен по-новому. Але як же далі спілкуватися з цією людиною - бачитися або уникати спілкування? Чи можуть відносини завершитися так само красиво, як починалися? Давайте подивимося на ситуацію усвідомлено очима дорослої людини.

Експертка по роботі з підсвідомістю, блогерка Марія Самаріна описала кілька правил спілкування з колишніми, які допоможуть зберегти нерви і гідність.

Не вважайте кого-небудь своєю власністю

Зрозумійте, в цьому житті вам ніщо і ніхто не належить. Поважайте особистість іншої людини, її бажання, прагнення. Навіть якщо часом вам вони не імпонують. Як тільки ви усвідомлюєте це правило і пропустите його через себе, жити стане набагато легше.

Прийміть цей досвід з вдячністю

Так, вам було добре, було погано - багато чого було. Ця людина була дана на певний період часу, щоб ви пройшли цей етап разом і отримали кожен свій досвід. Подякуйте їй за все, а якщо є образи - відпустіть (в крайньому випадку обговоріть з партнером) і попрощайтеся на хорошій ноті.

Табу на секс

Секс з колишнім - це чудово: ви знаєте всі таємниці один одного, тіло пам'ятає і відгукується на ласки, і вам обом приємно. Але в реальності це не призведе ні до чого хорошого. Ви вже розійшлися, не варто продовжувати цей зв'язок.

Не порівнюйте

Ніколи не порівнюйте свого колишнього з нинішнім. Всі люди різні і унікальні, кожна людина - це цілий всесвіт.

Не чекайте того, що ваш колишній раптом стане іншим

Багато хто після розставання тішить себе надіями, що людина зміниться і увірветься у ваше життя з подвигами, але ця ілюзія - всього лише плід вашої уяви. Живіть своїм життям, не озираючись назад.

Дайте собі час

Ви можете продовжити спілкування з вашою колишньою другою половинкою, але для цього має пройти деякий час. Дайте вашим почуттям охолонути.

Спілкуйтеся по справі

З колишніми краще тримати дистанцію в емоційному плані: не пускати в серце, не давати шансів на відновлення колишніх відносин, не ностальгувати, інакше ви ризикуєте повернутися в минуле, а вам це зовсім не потрібно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чоловіки, жінки, стосунки, психологія
В тему

Останні матеріали