Поради

Інструкція, як правильно закуплятися на секонд-хенді

Інструкція, як правильно закуплятися на секонд-хенді

Закуповуватися в секонд-хендах вже давно не соромно. З колись вимушеного заходу придбати гарні речі за доступною ціною шопінг б/у товарами перетворився в справжній рух. Покупці збираються в соцмережах, щоб обговорити покупки, а модні журнали публікують гіди по кращих вінтажних магазинах.

Розбираємося, чи вартий такий шопінг зусиль і як купити в секонд-хенді річ не гіршу, ніж в люксовому магазині.

Плюси

Крім доступної вартості, серед плюсів будь-якого секонд-хенду - це оригінальність речей і якість, перевірена часом.

Тільки в секонд-хенді ви знайдете вінтажну сукню 50-х років, яку більше ніде не побачите. Крім цього, ви можете бути впевненими, що вподобані джинси не сядуть від прання, а обраний шкіряний ремінь не потріскається, тому що всілякі дефекти швидше за все вже було виявлено в період попередньої експлуатації.

Мінуси

Проте, навколо шопінгу в секонд-хенд магазинах чимало стереотипів і помилок. Найголовніший з них полягає в тому, що куплений в комісійному магазині одяг - брудний і від нього можна заразитися різними захворюваннями. Варто сказати, що більшість українських секонд-хендів привозить одяг з Європи та США, де існує чітка система сортування та обробки вже вживаного одягу.

Теплова і хімічна чистка робить його безпечним для подальшого носіння. Специфічний запах в секонд-хендах, який ще часто називають «запахом мотлоху», якраз є результатом цієї обробки. Однак в будь-якому випадку після покупки краще віднести річ в хімчистку, або випрати самостійно, після чого пропрасувати або відпарити.

Для того, щоб шопінг в секонд-хенді перетворився в корисний і приємний досвід, дотримуйтеся наступних правил.

Поради

  • Дізнайтеся про асортимент магазину

Перед походом в магазин, почитайте про нього онлайн. Все у більшої кількості секонд-хендів з'являються акаунти в соціальних мережах, де можна ознайомитися з асортиментом магазину. Це хороший спосіб придивитися і заздалегідь знайти щось конкретне.

  • Складіть список і дізнайтеся, чи є в магазині знижки

Перед тим, як піти в магазин, зв'яжіться з ним, щоб дізнатися, коли вони планують поповнення асортименту і чи є в секонд-хенді система знижок. Таким чином, ви можете спланувати ідеальний час візиту.

Заздалегідь складіть список речей, які ви б хотіли купити і приходьте в магазин з ним - так ви не проведете кілька годин безцільно тиняючись серед куп одягу. Краще встановити свій бюджет, щоб після шопінгу в секонд-хенді не залишитися з порожнім гаманцем.

  • Не залишайте вподобані речі на вішалках

Під час обходу по магазину беріть річ, навіть якщо не впевнені в ній. Залиште ретельне вивчення і прийняття рішення для примірочної. Найчастіше всі речі в секонд-хендах - в єдиному екземплярі, і якщо ви не візьмете її, коли у вас є шанс, хтось інший може її купити.

  • Одягніть щось зручне

У магазин надіньте щось нейтральне і зручне - вбрання, яке легко надягти і зняти, щоб не витрачати дорогоцінний час в примірювальній даремно. Це може бути базова футболка і спідниця, або вільні брюки. Не забудьте взяти з собою пару шкарпеток на випадок, якщо вам раптом сподобається симпатична пара взуття.

  • Не ведіться на дешевизну

Не робіть імпульсивних покупок. Коли ціни здаються занадто привабливими, виникає велика спокуса купити речі, які насправді вам не потрібні. Тому перед покупкою, задайте собі наступні питання: як часто я буду це носити? З чим я буду це носити? Чи поєднується ця річ з моїм іншим гардеробом? Чи задоволена я якістю за таку ціну?

Не варто купувати одяг з плямами, якщо ви не впевнені, що зможете їх відіпрати. Проте, якщо ви знаєте, що легко можете замінити блискавку на обраних джинсах зі зламаною ширінкою або віднести вподобане плаття, яке виявилося занадто довгим, в ательє, щоб вкоротити - дійте.

Якщо ви сумніваєтеся в покупці - відкладіть річ. Якщо через кілька годин або через день ви відчуваєте, що вона вам все ще подобається, і ви все-таки хочете її купити - поверніться в секонд-хенд. Завжди перевіряйте матеріал речі і інструкції по догляду.

  • Купуйте речі, за якими легко доглядати

Не варто купувати в секонд-хендах нижню білизну, головні убори, пуховики і речі з флісу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: магазин, Поради, одяг
В тему

Останні матеріали