Поради

Як зігрітися в квартирі, поки нема опалення

Як зігрітися в квартирі, поки нема опалення

Опалювальний сезон ще не почався, а літнє тепло вже зникло. Ось декілька прийомів, які допоможуть зігрітися в холодній квартирі.

Утеплюємо себе

Головне правило - домашній одяг повинен бути не тільки теплим, але і багатошаровим. Нижній одяг регулює вологість тіла, верхній відповідає за теплоізоляцію. Тому уявляємо себе капустою і одягаємо футболку/нічну сорочку з бавовни, а зверху светр, толстовку, фланелеву або байкову піжаму. На ноги - дві пари шкарпеток, спочатку тонкі, потім вовняні. Не забуваємо і про теплі капці - наприклад, з вовни або штучного хутра. Оскільки ноги мерзнуть в першу чергу, ви швидше зігрієтеся. Фінальний штрих - плед. Вовняний зігріє краще всього, але не підходить для алергіків і коштує досить дорого. Альтернатива - плед з віскози або флісу, але останній накопичує статичну електрику.

Утеплюємо квартиру

Міняємо тонкі літні фіранки на щільні штори темних відтінків до самої підлоги. Вони стануть ще однією фортечною стіною між холодними вітрами за вікном і вашим будинком. Щілини у вікнах і дверях усуваємо за допомогою самоклеючих гумових стрічок, благо, можна легко підібрати будь-яку ширину і товщину. Вони зведуть ризик протягу до мінімуму. Також варто згадати досвід предків і покласти на підлогу товстий килим. Необов'язково звертатися до запасниках батьків, бабусь і дідусів, можна придбати недорогий синтетичний. Альтернатива - килимок для ніг з підігрівом.

Утеплюємо ліжко

Грілки або пляшки з гарячою водою, загорнуті в рушник, можуть стати в нагоді і вдень, але вночі вони просто незамінні. За десять-п'ятнадцять хвилин вони зігріють ліжко перед сном, поки ви приймаєте теплий душ. Якщо переживаєте за свою безпеку, на ніч їх можна прибрати - свою справу вони все одно зроблять, ви заснете швидше на теплому простирадлі. Як альтернативу можна спробувати електричну ковдру з функціями автоматичного вимкнення та рівнями нагріву.

Зігріваємо себе

Регулярно підтримуємо організм гарячими напоями. Деякі прянощі теж допоможуть зігрітися, наприклад, імбир, перець, кориця, каррі, кардамон, гірчиця. Тому чай, кава і бульйони з відповідними добавками п'ємо протягом всього дня. А ось алкоголь дасть помилкове відчуття тепла, так що краще відмовитися від цієї ідеї. До речі, розігріє тіло і проста зарядка. Як тільки відчуєте, що вам стало тепліше, можна припиняти вправи.

Змінюємо локацію

На кухні зазвичай тепліше через періодично працюючу плиту і електрочайник, до того ж вона менша за інші кімнати в квартирі і щоб зігріти її, потрібно менше теплого повітря. Так що тимчасово можна перебратися туди, якщо дозволяють умови. Ну і гарячі напої там будуть, що називається, поруч.

Використовуємо техніку з обережністю

Кондиціонер може працювати і як опалювальний прилад, але не забувайте, що він сушить повітря. Так що чаші з водою для зволоження тут знадобляться. Мініатюрний електричний обігрівач можна поставити поруч з робочим місцем. Однак пам'ятайте, що його не можна накривати тканиною. А ось саморобними апаратами краще взагалі не користуватися - навряд чи ви хочете зігріти квартиру ціною пожежі. Не можна залишати будь-які працюючі прилади без нагляду, особливо якщо в будинку є діти і тварини. З цієї ж причини не варто запалювати свічки - ризик великий, а користь від них мінімальна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: опалення, квартира, Поради
В тему