Поради

Найкращий сніданок вересня: пояснення лікарів

Найкращий сніданок вересня: пояснення лікарів

Перші тижні осені, коли люди масово повертаються з відпочинку і приступають до активної роботи і навчання, є складними для організму, тому йому потрібна допомога, в тому числі в плані харчування.

Ідеальний сніданок вересня розкрила лікарка-дієтологиня Олена Соломатіна.

За її словами, за допомогою правильного сніданку можна налаштувати нервову систему на робочий ритм. Для цього необхідно вживати вітаміни групи В.

Вони є в цільнозерновому і житньому хлібі, в цільнозернових кашах. Ці вітаміни - «допінг» для всієї нервової системи, тому що без вітамінів групи B не відбуваються метаболічні процеси, - пояснила Олена Соломатіна.

За словами лікарки, страви, що включають в себе вітаміни групи В, стануть відповідною основою сніданку як для дорослих, так і для школярів.

Також слід включити в раціон продукти, що стимулюють когнітивні функції мозку. В першу чергу це яйця, жовток яких містить холін - попередник ацетилхоліну.

Ацетилхолін - це нейромедіатор, який забезпечує сигнал між нейронами. Тобто він відповідає за проміжок між тим, що ми подумали, і тим, що сказали. Він допомагає знайти потрібне слово і згадати потрібне визначення, - розповіла дієтологиня.

Раніше повідомлялося, що гречану кашу визнали найкращим рішенням для сніданку. Згідно з дослідженням, гречане лушпиння знижує ризик розвитку онкологічних захворювань, а також допомагає запобігти шлунково-кишковим проблемам, в тому числі раку товстої кишки, шлунка, знижує ризик раку молочної залози.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, харчування, продукти, Здоров'я, Лікарі
В тему

Останні матеріали