Поради

Як правильно заморозити і зберігати м’ясо

Як правильно заморозити і зберігати м’ясо

На збереження поживних властивостей м’яса і вітамінів в ньому дуже впливають умови, в яких воно зберігалося. На жаль, деякі господині допускають грубі помилки просто через незнання.

Виправити ситуацію допоможе цей матеріал.

Якщо ви звикли готувати м’ясо відразу, як тільки принесли його з магазину, вам необхідно звернути увагу лише на його якість. Тим же, хто планує поласувати м’ясним продуктом не відразу, варто врахувати кілька моментів правильного його зберігання, щоб максимально зберегти всі його корисні властивості.

Наприклад, якщо ви плануєте використовувати м’ясо протягом одного-двох днів, не обов'язково класти його в морозильну камеру. Досить прибрати пакет з продуктом в холодильник, вибравши місце ближче до задньої його стінки.

Птицю таким чином можна зберігати протягом 1-2 днів, свинину, яловичину, баранину і інші види м’яса – до 5 днів, а м’ясний фарш не варто залишати в холодильній камері довше, ніж на 2 дні. Поживна цінність готової птиці, залишеної в холодильнику зберігаються протягом 3-4 днів, м’яса - не більше 4 днів.

Якщо ви купили м’ясо про запас, зрозуміло, прибираємо його в морозильну камеру. При температурі від -12 до -18 °С продукт може зберігатися досить довго. Так, наприклад, порізана птиця не втратить своїх цінних властивостей протягом 9 місяців, цілу курку (качку, індичку і ін.) можна зберігати до року.

Великі шматки м’яса зберігають свої поживні речовини протягом 6-12 місяців, а ось фарш зберігати в морозилці довше 4 місяців не радять. Щоб не перевищити терміни зберігання, на пакетах або контейнерах з м’ясом краще вказати дату, коли воно було відправлено в заморозку.

До речі, можна заморозити і вже приготоване м’ясо, протягом 4 місяців його можна вживати в їжу, не побоюючись, що всі корисні властивості воно втратило.

Важливо відправляти м’ясні продукти в заморозку в упаковці з мінімум повітря. А ось загортати шматки м'яса в папір не варто: так воно буде вбирати в себе сторонні запахи. Краще покласти продукт в пакет і загорнути у фольгу, яка, навпаки, запахи не пропускає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, м'ясо, Поради
В тему