Поради

Чому шкідливо ходити в туалет «про всяк випадок»

Чому шкідливо ходити в туалет «про всяк випадок»

Нас з дитинства привчають ходити в туалет «на всякий випадок»: перед виходом з дому, перед довгою поїздкою або перед сном. Лікарка з TikTok розповіла, чому така звичка шкодить здоров'ю.

Спеціалістка з органів малого тазу, лікарка Сабріна Бакстер, також відома як @nosuchthingastmi, зняла ролик, який став вірусним в TikTok. Жінка пояснила, чому звичка ходити в туалет «на всякий випадок» шкодить здоров'ю.

Сабріна пояснює, що подібна практика «обманює» орган. Сечовий міхур звикає до сечовипускання, коли для цього немає потреби, і людина рідше відчуває природну потребу сама.

«Якщо ви робите це час від часу, нічого страшного. Але якщо таке відбувається постійно, то сечовий міхур ніколи не наповнюється належним чином», - каже вона.

У підсумку орган може стиснутися: міхур «розуміє», що немає необхідності тримати в собі великий об'єм сечі. Виникає порочне коло: сечовий міхур звикає до частого сечовипускання, стискається, утримує менше сечі, а тому виникає потреба ходити в туалет ще частіше.

Лікарка додала, що потрібно дати сечовому міхуру нормально функціонувати, щоб не допустити нетримання. Важливо прислухатися до тіла: не ходити в туалет кожні десять хвилин, але і не терпіти до останнього. Вважається, що денна норма походу в туалет «по-маленькому» - 8-10 разів

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Лікарі, Поради
В тему