Поради

Лікарі пояснили наслідки, якщо митися іржавою водою

Лікарі пояснили наслідки, якщо митися іржавою водою

Після тривалого відключення води або через технічні неполадки з крана може йти іржава вода. Зрозуміло, що не варто таку воду використовувати для приготування страв або миття фруктів і овочів, але чи можна нею митися?

На це питання відповіла лікарка-дерматовенерологиня, трихологиня Юлія Нагайцева.

Незважаючи на те, що миття іржавою водою за власним бажанням ніхто не захоче, ніякої фатальної шкоди для здоров'я це не принесе.

«Варто розуміти, що шкіра - це найпотужніший бар'єр. Це не губка, здорова шкіра в себе не вбирає нічого за винятком якихось лікарських препаратів з додаванням молекул-провідників», - запевняє вона.

А велика кількість заліза, розчиненого у воді, сама по собі не страшна для більшості людей.

Але ось зовнішність така вода зіпсувати може. Не варто мити іржавою водою голову - це спричинить неприємності. На світлому волоссі і зовсім може з'явитися небажаний відтінок.

«Щоб його вивести, необхідно буде звернутися до майстра, якому доведеться неабияк потрудитися. Адже жовтуватий відтінок виводять, знову висвітлюючи волосся. Волоссю в цьому випадку не позаздриш - чим частіше воно піддається дії хімічних реагентів, тим більше ламкими воно буде», - повідомила Нагайцева.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вода, Лікарі, Поради, Здоров'я
В тему