Кому не можна їсти кавун: пояснення лікарів
Лікарка, докторка медичних наук Ольга Шарапова перерахувала список захворювань, при яких їсти кавун не рекомендується.
Кавун містить безліч корисних речовин: вітаміни груп А і С, В6, фітонутрієнти, магній, кальцій, натрій і фосфор. Останній макроелемент допомагає поповнити запас рідини в організмі і регулювати температуру тіла.
Спеціаліст зазначила, що ягода добре втамовує і спрагу, і голод. Також кавун позитивно впливає на серцево-судинну систему і кров'яний тиск, виводить шлаки з організму. Однак існують захворювання, при яких порцію кавуна необхідно знизити.
«Ми, лікарі, радимо в обмеженій кількості вживати в їжу кавун людям, що страждають на діарею, сечокам'яною хворобою, атеросклерозом, аденомою передміхурової залози. Не рекомендується їсти кавун і при патології серцево-судинної системи», - розповіла Шарапова.
Найкраще вживати кавун до обіду по 200-300 грамів в день і не змішувати його з іншими продуктами.
За словами лікаря, купувати кавун раніше серпня не варто через високий ризик отруєння.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.