Поради

Що робити, щоб врятуватися від спеки

Що робити, щоб врятуватися від спеки

Погода б'є один температурний рекорд за іншим. Але як би ми не любили літо, спеку організм рядового жителя наших країв переносить насилу.

Ось поради тих, хто живе в жарких країнах і непогано себе почуває в найспекотніші дні.

  • Порада номер один – не пити крижану воду. Здавалося б, а що ж ще пити? Але жителі жарких країн віддають перевагу воді кімнатної температури. Холодна вода дуже швидко мине шлунок, всмоктується в кишечнику і виводиться з організму разом з потом, вимиваючи сіль, відповідальну за підтримання електролітного балансу.
  • Ідеальний вибір - несолодкий чай. Він вгамує спрагу і запобігатиме зневодненню. Наприклад, можна заварити не дуже міцний зелений чай, додати лимон, м'яту, лід за смаком і пити протягом дня. А ось солодкі напої навпаки лише підсилюють спрагу.
  • Ще одна порада - не поспішати. Варто поберегти свій організм і намагатися не робити різких рухів. Пересувайтесь по затіненій стороні вулиці, але не біжіть. Серцево-судинна система скаже вам спасибі.
  • Один з простих, але робочих способів поліпшити свій стан в спеку - волога косинка. Насправді можна взяти будь-який відповідний за розміром шматок тканини, намочити водою і пов'язати на шию. Як тільки висохне - повторити.
  • Коли повертаєтеся додому з вулиці, прийміть душ. Або хоча б намочіть стопи і щиколотки прохолодною водою. До речі, на них теж можна робити вологе пов'язки. Полегшення настане дуже швидко.
  • Гарна звичка жителів півдня - денний сон. У найспекотніші години варто влаштувати собі сієсту, якщо, звичайно, є така можливість.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спека, цікаво знати, Поради
В тему