Як не набрати вагу, якщо щодня їсти пасту: поради дієтолога
Лікар-дієтолог Олексій Ковальков поділився секретом, як не набрати вагу, якщо кожен день їсти пасту.
Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.
За словами експерта, при виборі макаронів вибір варто робити на користь продукту з твердих сортів пшениці.
«Ті макарони, які варить холостяк на кухні, відрізняються від тих макаронних виробів, які готують в Італії. У борошні з твердих сортів пшениці менше клейковини, зате трохи більше глютену. У м’яких сортах пшениці більше крохмалю, але менше глютену, а крохмаль розпадається з утворенням глюкози», - пояснив експерт.
Також дієтолог зазначив, що пасту важливо недоварювати і перед приготуванням добу тримати в холодильнику в готовому вигляді, щоб крохмаль менше розпадався на глюкозу і воду.
При цьому фахівець нагадав, що у макаронних виробів невисокий глікемічний індекс – 55 одиниць. Тому їх можна їсти щодня навіть тим, хто строго стежить за своєю фігурою.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.