Поради

Чому відчуття голоду корисне: пояснює лікар

Чому відчуття голоду корисне: пояснює лікар

Британський лікар Майкл Мослі розкрив користь відчуття голоду.

Про це йдеться у статті Daily Mail.

Спеціаліст закликав читачів не боятися відчувати це відчуття. Він пояснив, що «страх зголодніти змушує нас занадто часто їсти». Мослі також додав, що через спокусу робити часті перекуси у більшості людей різко скоротилися перерви між прийомами їжі (з чотирьох з половиною годин до трьох з половиною годин). Крім того, люди з'їдають за один присід надто багато їжі, в результаті чого вони перенасичуються і відчувають дискомфорт.

«Ваше тіло буде дякувати вам за відмову від перекусів і збільшення проміжків часу між прийомами їжі. Якщо не навантажувати травлення, то різні системи вашого організму зможуть справно працювати і відновитися, це захистить вас від хвороб. У нічний час органам потрібно відпочивати, тому краще не їсти пізно ввечері і уникати перекусів перед сном», - підкреслив лікар.

За словами чоловіка, він довгий час практикує інтервальне голодування, вміщуючи всі прийоми їжі за день в рамках 8-12 годин.

«Я думав, що голодування буде мене дуже відволікати. Однак в підсумку виявив, що це відчуття, навпаки, загострює мої почуття і працездатність мозку», - запевнив Мослі.

Крім того, фахівець перерахував продукти, які викликають помилкове відчуття голоду.

Зокрема, мова йде про шкідливу їжу:

  • шоколад
  • морозиво
  • чіпси
  • піца
  • печиво
  • тістечка
  • попкорн з маслом
  • чізбургери

Вживання великої кількості рафінованої солодкої їжі стимулює вироблення інсуліну підшлунковою залозою, а високий рівень інсуліну викликає почуття голоду, що призводить до частих перекусів.

«Це знання допоможе зрозуміти, чому вас продовжує тягнути до шкідливої їжі, і, можливо, ви дасте відсіч цим пристрастям», - резюмував чоловік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Лікарі, здоровий спосіб життя, Здоров'я, голодування, Харчування і дієти, харчування, великобританія
В тему