6 Березня 2018
Новини

Від старості врятують голодування і спорт

Від старості врятують голодування і спорт

Періодичне голодування і легкі вправи поліпшують здоров’я і знижують імовірність серцево-судинних захворювань, а також діабету.

До такого висновку прийшли вчені Національного інституту охорони здоров’я США на основі результатів експериментів на мишах, повідомляється в eurekalert.org.

В ході дослідження, яке тривало чотири місяці, фахівці використовували мишей, розподілених за чотирма групами. У першій тварини мали цілодобовий доступ до корму; в другій гризуни кожен день бігали протягом 45 хвилин і могли харчуватися, коли захочуть; у третій голодували через день. У четвертій групі миші періодично голодували і в той же час були фізично активні.

Вправи позитивно позначилися на показниках фізичного здоров’я тваринок, проте поєднання фізичної активності і періодичного голодування було більш ефективним для підтримки тонусу і розвитку витривалості. За словами вчених, результати дослідження можна застосувати і до людей, які можуть таким чином поліпшити загальний стан організму і зменшити ризик передчасної смерті.

Раніше в лютому видання Science Alert розповіло про основні способи знизити артеріальний тиск, підвищення якого призводить до інфаркту або інсульту і є причиною смерті понад тисячі людей у день в одних тільки США. Так, інтенсивні аеробні вправи, які слід робити в середньому віці, допоможуть уникнути гіпертонії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему