Поради

Зміцнюємо спину вдома: з чого почати

Зміцнюємо спину вдома: з чого почати

Почати зміцнювати спину можна в будь-якому віці. Це важливо для гарного самопочуття і усунення м'язових дисбалансів, а також рівномірного розподілу навантаження на хребет. Якщо ви перебуваєте на самому початку свого шляху, то ці універсальні вправи прекрасно вам підійдуть.

Підняття прямих рук, сидячи на п'ятках

Для початку ви можете використовувати йога-блок або замінити його книгою, загорнутою в рушник. Піднімайте руки, не згинаючи їх в ліктях, а тримати намагайтеся на ширині плечей.

Підняття прямих рук з гантелями, сидячи на п'ятках

Це ускладнення попередньої вправи буде вам доступно після того, як ви відчуєте себе впевнено, виконуючи його більш просту версію. Почніть з малих ваг і поступово збільшуйте вагу гантелей.

Підняття ніг

Лежачи на животі, розведіть ноги на комфортну для вас ширину. Підкрутіть поперек «в себе». Піднімати слід прямі ноги, стежте, щоб верхня частина тіла залишалася притиснутою до підлоги.

Підняття корпусу

Лежачи на животі, підніміть корпус. Робіть це з прямими руками, а потім зігніть в ліктях, виконуючи рух на себе. В ході вправи стежте за ногами - відривати їх від підлоги не слід.

Перекати на спині

Лягайте на спину, підкрутіть поперек «в себе». Підніміть руки і ноги, тримаючи їх на ширині плечей. Ставлячи рух, не прогинайтеся в попереку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спорт, Здоров'я, здоровий спосіб життя, Поради
В тему