Поради

4 ідеальні способи відмовити хлопцю, якщо ти не хочеш сексу

4 ідеальні способи відмовити хлопцю, якщо ти не хочеш сексу

Він не образиться, а ти не будеш відчувати себе жахливо. Запитали у психолога, як не завдати моральної травми і собі, і партнеру.

Вчені давно довели, що чоловіки здатні відчувати сексуальне збудження частіше, ніж дівчата. Тому сексуальна тема – частий привід для розбіжностей, особливо якщо ви не разом. Погодитися не хочеться, відмовити незручно і соромно.

Психологиня Олена Друмева каже, що багато дівчат погоджуються на секс проти своєї волі, тому що не хочуть зрад.

Але ця позиція неправильна – не можна змушувати себе, особливо коли мова йде про таку делікатну тему. У парі все повинно бути за обопільною згодою, навіть якщо у вас зараз немає таких відносин. Донести до партнера, що не готова і не хочеш, не зіпсувавши відносин, можна. Головне в цій ситуації – це тактовність.

У кожного з нас є свої психологічні кордони, той простір, який ми вважаємо особистим і готові оберігати. Залежно від ступеня близькості з конкретною людиною ми впускаємо її в свої кордони. З цієї точки зору будь-яке питання, що відноситься до ваших психологічним кордонів, можна розцінювати, як вторгнення в особистий простір.

Зворотній бік медалі

Часом ми так боїмося опинитися нетактовними, так переживаємо про те, що це неправильно може бути витлумачено, що забуваємо про власний комфорт. І знову наші психологічні кордони будуть порушені, але вже з нашої волі, тому що ми соромимося здатися нетактовними.

Секс і сексуальні відносини мають на увазі досить високий ступінь близькості, принаймні, на фізичному плані і, відповідно, якщо партнер наполягає на сексі в той момент, коли ти не готова, він теж порушує твої кордони. Але може не здогадуватися про це, поки ти йому не скажеш про це.

Що робити

  • Зрозуміти, що відмовляти не соромно, а нормально

Всі люди заслуговують на повагу і турботу до своїх бажань, а секс – це та частина нашого життя, яка зобов'язана проходити з задоволенням для всіх учасників процесу. Інакше втрачається сенс. Якщо партнер цінує тебе і поважає твої бажання, йому не принесе задоволення ваша близькість через силу.

Якщо йому все одно і він, як і раніше, наполягає, це серйозний привід задуматися.

  • Пам'ятати про почуття партнера і повідомляти йому про свою відмову через «я-послання»

Наприклад «я сьогодні не хочу займатися сексом» замість «ти мені набрид, я не хочу тобі відповідати, піди». Замість «ти мені не подобаєшся, я тебе не хочу» - «я зараз не готова».

Якщо не подобаються конкретні дії хлопця і ти не хочеш його з цієї причини, скажи йому прямо, що не так. Ставлення до ситуації зміниться з обох сторін.

Аргументуй своє небажання

Це краще і ефективніше, ніж просто відмова без пояснення причин. Якщо не скажеш, чому не хочеш, партнер додумає сам (і знайде проблему в собі). Це зіпсує відносини, призведе до образ і комплексам.

Говоріть - це хороша можливість з'ясувати всі недомовленості, образи, розбіжності і вивести відносини на новий рівень.

Проаналізуй - ти не хочеш сексу з цією людиною або в даний момент

Якщо ви в стосунках і ти постійно його не хочеш, подумай, в чому причина відсутності бажання. Може, ваші відносини вижили себе, і ти не хочеш близькості конкретно з цим партнером. Тоді питання для обговорення буде стояти зовсім інше.

Форму тактовності кожен визначає у відносинах самостійно. Головне, щоб розмова привела до прояснення ситуації і не зачепила почуттів партнера.

У будь-якому випадку, відсутність сексуального бажання - не привід замовчувати ситуацію. Промовляй свої почуття, відчуття з партнером, тоді відносини будуть довірчими і міцними.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чоловіки, психологія, жінки, Поради, стосунки, секс
В тему

Останні матеріали