Поради

Як легко вберегтися від хвороб

Як легко вберегтися від хвороб

Чи траплялося з вами таке – запланували багато-багато справ, заходів, одне важливіше іншого, а організм раптом дає збій – ви падаєте з застудою, отруєнням, а то і з чимось страшнішим, на зразок зламаної кінцівки або гострого нападу пієлонефриту?

І відчуття – як на зло, невже не можна було пізніше, так було потрібно бути в строю, а не виходить.

Коли тіло починає ламатися – це не тільки про фізику. Можна пити тисячі вітамінів і їсти корисну їжу, але не дотримуватися головного – відпочивати і перезавантажуватися. Якщо ви не даєте собі можливості на релаксацію – на жаль, організм почне давати збої і відбувається це зазвичай раніше, ніж очікувалося.

На рівні фізики начебто все зрозуміло: потрібно висипатися, бувати на свіжому повітрі, дотримуватися дієти і відмовитися від алкоголю і куріння. При дотриманні цих умов організм буде і міцніший, і здоровіший.

Але цього далеко не завжди вистачає. Емоційні навантаження здатні спустошити фізичну оболонку нітрохи не менше, ніж безсонні ночі і 24-годинна активність. Тому, крім важливого правила – залишати якомога більше часу на відпочинок, для збереження здоров'я важливо дотримуватися деяких правил.

Ось ці правила:

  1. Відмовитися від виснажливих, «токсичних» контактів – виходьте з чатів, кладіть трубки, а краще просто їх не піднімати, відповідайте без включення. Якщо взаємодія приносить складні переживання – тіло починає відповідати головним болем, втратою сил і іншими недугами. Все, що завгодно, лише б уберегти вас. Не варто задіювати такий складний ресурс, коли можна вирішити проблему раніше, просто сказавши такій взаємодії – ні.
  2. Запам'ятайте, що найголовніша цінність для вас – це ви самі. Ставтеся до себе так дбайливо, як тільки можливо. До речі, швидше за все, ви ставитеся дбайливо до інших, але собі в цьому відмовляєте. Просто подивіться на себе такими очима, як дивитеся зазвичай на інших – і надайте собі всю можливу допомогу і підтримку.
  3. Відмовтеся від ідеї надзавдань. Виберіть тільки найголовніші і тільки ті, які важливі вам. Все, що робиться через силу, нав'язане – все це позбавляє організм життєво важливих ресурсів. Адже він чинить опір чужорідному, а хвороба часто буває способом повідомити про це.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хвороби, Здоров'я, здоровий спосіб життя, психологія, Поради
В тему

Останні матеріали