Поради

9 неочевидних факторів, які заважають жити повноцінно

9 неочевидних факторів, які заважають жити повноцінно

З кожним днем ми все сильніше відволікаємося від власного життя. Інформація рухається все швидше, вона голосніша і яскравіша, ніж будь-коли раніше. Розваги, соціальні мережі, всюдисущі маркетингові виверти просять все більше нашої уваги і часу. Тим самим відволікаючи нас від більш важливих речей.

Ось стаття про 9 всюдисущих, але не настільки очевидних відволікаючих факторів, які заважають жити повним життям.

Помітити відволікаючі фактори, здається, легко. Ми з готовністю визнаємо, що проводимо дуже багато часу, перевіряючи електронну пошту, дивлячись в телевізор або граючи в ігри на телефоні. Зрештою, це те, з чим ми стикаємося щодня.

Але набагато більш шкідливі для нашого життя інші відволікаючі фактори, які оточують нас повсюдно, але не завжди помітні з першого погляду. Вони не нагадують про себе настирливим миготінням повідомлень або звуковими сигналами. Фактично вони давно стали настільки звичними, що ми навіть не помічаємо їх існування. Але ці відволікаючі фактори вкорінюються в нашій свідомості не просто так: вони завдають шкоди іншим нашим заняттям. І, врешті-решт, заважають прожити життя повноцінно.

Очікування завтрашнього дня

Письменник Джошуа Гленн сказав про цей фактор: «Ми витрачаємо так багато днів в очікуванні вихідних і так багато ночей, чекаючи ранку! Наша жага майбутнього комфорту – найбільший злодій наших життів ». Ні, звичайно, дивитися в майбутнє і будувати відповідні плани не по-дурному і потрібно. Однак, коли ми терпимо сьогоднішній день тільки заради того, щоб скоріше настало завтра (вихідні, відпустку або пенсія), ми втрачаємо всю красу і потенціал нинішнього.

Прагнення до досконалості

Ми повинні прагнути до досконалості і пишатися всім, що робимо. Кожен наступний крок вперед повинен бути правильним і зваженим, тому його слід робити з максимально можливою рішучістю. Але намагатися з усіх сил і досягати досконалості - це рідко поняття одного порядку. Коли досконалість стає метою, вона перетворюється на ворога прогресу і відволікає нас від просування вперед, яке часто вимагає не ідеальності, але виправданого ризику.

Жаль про минуле

Жити – значить відчувати жаль, ніхто не уникне цього стану. Ми шкодуємо про свої дії, рішеннях і мотивах. Але ніякий жаль ніколи не зможе змінити наше минуле, і тільки ті, хто прийшов до визнання цього факту і якихось своїх недоліків, можуть вийти за їх межі. Визнайте помилки, при необхідності приносьте вибачення, але потім рухайтеся далі. Не дозволяйте жалю за минулим відволікати увагу від можливостей в сьогоденні.

Накопичення речей

Речі, якими ми володіємо, вимагають нашого часу, енергії, грошей та уваги. Кожен плюс в скарбничку того, чим ми володіємо, - це додатковий стрес в нашому житті. І все ж ми продовжуємо цю гонку і прагнемо накопичувати все більше і більше. Але «більше» - це не відповідь на всі питання, бездумне споживання давно перетворилося в відволікання від життя.

Прагнення до багатства

Ті, хто женеться за багатством, втратили свій найбільший потенціал і продали його тому, хто більше заплатить. Наше життя була створене для того, щоб внести свій внесок – справити позитивний вплив на суспільство заради нас самих, наших сімей і тих, хто живе поруч з нами. Іноді наш внесок в загальну справу приносить нам фінансове процвітання, іноді – ні. Але в будь-якому випадку, коли наш внесок в суспільство в основному мотивується егоїстичним бажанням накопичити багатство, він зосереджується сам на себе. І ми втрачаємо можливість прожити життя в повній мірі.

Потреба в популярності

Життя, яким ви живете, - це життя, яким ви живете, незалежно від того, зауважує його хто-небудь чи ні. Не потрібно жити життям, яке зосереджене навколо необхідності бути визнаним усім і кожним. Натомість шукайте значення в очах тих, хто знає вас найкраще, тому що в кінцевому підсумку це єдине, що має значення.

Тяга до порівняння

Схоже, що за самою своєю природою ми відчуваємо потребу порівнювати своє життя з життям оточуючих нас людей. Ми порівнюємо речі, які маємо, зовнішність, сім’ї та успіхи. Але кожен раз, коли ми це робимо, ми зосереджуємо свою увагу і енергію не на тій людині. Порівнюючи себе з іншими, ви завжди будете шкодувати про те, ким ви не є, замість того щоб насолоджуватися і продовжувати рости як особистість, яку ви представляєте з себе тут і зараз.

Погоня за задоволеннями

Багатьох з нас збиває з пантелику гонитва за задоволеннями. Але що з нею не так, чому немає, що в цьому поганого? Дійсно, в якійсь мірі хотіти отримати задоволення нормально, але от в чому проблема: задоволення - жахливий вчитель. Найважливіші уроки, які ми здобуваємо в житті, рідко приходять до нас в моменти задоволення. Подобається нам це чи ні, але вони народжуються з болю. Що, звичайно, не означає, ніби ми повинні шукати в своєму житті біль, проте життя, прожите переважно заради задоволень, зазвичай буде змушувати шукати їх в неправильних місцях.

Байдужість до світу

Світ величезний, і йому є що запропонувати. Ті, хто вважає за краще байдуже ставитися до навколишнього світу, втрачають свій потенціал. Але ті, хто усвідомлює можливості і прагне щось з ними зробити, відчувають радість і задоволення, яких більше ніде не знайти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Життя, здоровий спосіб життя, Поради, психологія
В тему