Поради

Чому не можна їсти насіння: прості пояснення лікарів

Чому не можна їсти насіння: прості пояснення лікарів

Ендокринологиня Тетяна Бочарова попередила про небезпеку насіння. За словами експертки, воно може спровокувати загострення серйозних захворювань.

Шкода від насіння

«Те, що від насіння буває апендицит, - це міф. Але живіт, дійсно, може розболітися, тільки з іншої причини», - зазначила вона

Лікарка нагадала, що в продукті міститься велика кількість жирів, які можуть викликати загострення виразки або гастриту.

Крім того, насіння вкрай калорійне – на 100 грамів припадає 550 калорій, що еквівалентно плитці шоколаду. Небезпека полягає в тому, що насіння не є повноцінним прийомом їжі, але при цьому сприяє набору ваги.

Однак в помірних кількостях продукт може бути вельми корисним

  • У ньому містяться клітковина, вітаміни групи B, А і Е і важливий для серця і нервової системи магній.
  • Щоб не нашкодити здоров’ю, вживати щодня можна не більше 30 грамів. Додатково до цього, насіння не слід обсмажувати, оскільки так у ньому накопичується канцероген.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, здоровий спосіб життя, харчування, Лікарі
В тему