Ендокринологиня Тетяна Бочарова попередила про небезпеку насіння. За словами експертки, воно може спровокувати загострення серйозних захворювань.
Шкода від насіння
«Те, що від насіння буває апендицит, - це міф. Але живіт, дійсно, може розболітися, тільки з іншої причини», - зазначила вона
Лікарка нагадала, що в продукті міститься велика кількість жирів, які можуть викликати загострення виразки або гастриту.
Крім того, насіння вкрай калорійне – на 100 грамів припадає 550 калорій, що еквівалентно плитці шоколаду. Небезпека полягає в тому, що насіння не є повноцінним прийомом їжі, але при цьому сприяє набору ваги.
Однак в помірних кількостях продукт може бути вельми корисним
- У ньому містяться клітковина, вітаміни групи B, А і Е і важливий для серця і нервової системи магній.
- Щоб не нашкодити здоров’ю, вживати щодня можна не більше 30 грамів. Додатково до цього, насіння не слід обсмажувати, оскільки так у ньому накопичується канцероген.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
У Львові волинянину провели надскладну операцію на серці
Сьогодні, 13:34
На Волині 25 людей отруїлися чадним газом
1 Грудня 2025
Померла лікарка Ганна Левчук з Луцька
27 Листопада 2025
Помер відомий лікар Волинської обласної лікарні
14 Листопада 2025
4 хвилини не билося серце: на Волині медики врятували жінку
13 Листопада 2025
У лікарні від сказу померла волинянка
10 Листопада 2025
Чи безпечні домашні пологи з доулою?
7 Листопада 2025
На Волині школяр напився під час повітряної тривоги
7 Листопада 2025
Реклама





