Поради

Яким людям не можна довіряти

Яким людям не можна довіряти

На жаль, з підлістю і зрадою, та й з просто ненадійністю людини нам доводиться стикатися досить часто.

Чи можемо ми якось убезпечити себе від контактів з подібними людьми?

Вважається, що хороший спосіб – поспостерігати за людиною, зробити про неї висновки на основі того, як вона поводиться з іншими, але на що варто звернути увагу?

  1. Людина занадто захоплена вами, буквально заглядає і в рот, каже занадто багато компліментів, відчувається ненатуральність і награність. Обережно, така людина, швидше за все, намагається втертися в довіру і нав’язатися в друзі, їй явно щось потрібно і вона відвернеться від вас при першій нагоді.
  2. Порушує домовленості. Про це звичайно, судити можна тільки поспілкувавшись з людиною, але певна «слава» все одно переслідує того, хто свої слова не тримає. Зникнення, відмова підняти телефон, «забування» обіцянок, нехай навіть дрібних – тривожні дзвіночки, на які варто звертати увагу.
  3. Людина погано говорить про інших. Принижує, ображає і знецінює їх, називає, наприклад, «лохами», занадто зарозуміла. Будьте впевнені, і про вас буде говорити таким же чином, як тільки ви перестанете бути потрібним.
  4. Людина мало говорить про минуле і про себе, часто уникає відповідей на якісь звичайні питання по біографії, вдає, що не чує, «свідчення» плутаються. Зазвичай це про те, що людині є, що приховувати, а приховуються не найприємніші історії.
  5. Людина уникає контакту очей, або ж дивиться «порожніми» очима. Брехунові вкрай важко витримувати погляд того, кому він бреше. Так само тіло може видавати незручність – йому хочеться відвернутися від вас, закритися, він «ховається» в телефон або дивиться у вікно – куди завгодно, тільки не на вас.
  6. Ваша інтуїція. Як не крути, а певний життєвий досвід є у кожного з нас. І він нам підказує - «йди, тут може бути небезпечно!» Просто ми вважаємо за краще не слухати цей голос, а заглушати його логікою, переконувати себе «ось як правильно людина говорить!» Насправді слухати треба себе в будь-якій ситуації. Якщо співрозмовник викликає неприйняття, не має значення справедливо це чи ні – йдіть від спілкування. Інтуїція не обдурить.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, стосунки, цікаво знати, Люди
В тему

Останні матеріали