Поради

Як дізнатися, чи живе у вас домовик

Як дізнатися, чи живе у вас домовик

Хто такий домовик? Пора забути мультик про Кузю і згадати, звідки ноги ростуть у легенди про домовика. Домовик – це дух, який оберігає будинок. Простіше кажучи, це хранитель місця, в якому ви живете.

Здавна люди залучали домовика, щоб той дбав про оселю, але і боялися: все-таки характер у нього не такий простий. Тому якщо ви твердо впевнені в тому, що домовик є, необхідно періодично задобрювати його смачною їжею і приємними словами. Наприклад, ви можете розкласти маленькі цукерки по всій квартирі в самих різних місцях - раптом домовик захоче солоденького.

Але як зрозуміти, що домовик все-таки є? Існує ряд ознак.

  • Якщо у вас є домашні тварини, вони перші запримітять дивну істоту: будуть довго дивитися в порожнечу, ніби розглядаючи щось. Зазвичай це найяскравіша ознака наявності домовика, бо тварини взагалі мають дивовижне чуття на подібне.
  • Якщо ваші маленькі діти, залишаючись одні, не плачуть, а весело граються - ніби з ними їх добрий друг, цілком ймовірно, що це домовик допомагає вам. Звичайно, малюки не побачать нічого страшного, але і самотніми себе почувати не будуть. Їм буде цікаво і безпечно.
  • Якщо ви помітили, що їжа раз у раз пропадає: то зі столу, а то і з холодильника, це теж можуть бути витівки домовика. Звичайно, найчастіше він краде їжу, просто тому що голодний, але буває, що він ховає зіпсовану їжу, щоб ніхто не отруївся. Це дуже дбайливо з його боку.
  • Ну і найголовніша ознака того, що домовик все-таки живе з вами, - сприятлива атмосфера в будинку. Справа в тому, що домовик чистить простір, з ним і повітря свіже, і настрій легше. Сам він дуже чутливий до найменшого прояву зла, так що педантично стежить, щоб злих людей в будинку не було. Тому, до речі, при хорошому домовику ваші неприємні гості будуть усуватися з дому найнесподіванішими способами, щось буде прямо «виносити» їх. З іншого боку, якщо ви самі будете вести себе кепсько, домовик обов’язково проведе виховну роботу - накличе дрібні неприємності, так що ви миттю зрозумієте, як себе вести не варто.

Так, часто домовик ховає ключі - він так розважається зі своїми мешканцями. І якщо домовик хороший, ви ці ключі швидко знайдете, а от якщо характер у нього поганий - доведеться попітніти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: будинок, дім, поради астролога, цікаво знати
В тему

Останні матеріали