Поради

Лікарі пояснили, як найкраще готувати яйця

Лікарі пояснили, як найкраще готувати яйця

Нутриціологиня Ольга Деккер із Національного товариства дієтологів в своєму Instagram розкрила найкорисніший спосіб готувати яйця.

За словами експертки, ВООЗ не обмежує кількість з’їдених яєць в день або в тиждень. При цьому не варто виходити за особисті норми щодо вживання кілокалорій, а також важливо враховувати баланс білків, жирів і вуглеводів в раціоні. Так, в одному вареному яйці середнього розміру міститься 5,51 грама білка і 68 кілокалорій.

Медичка порадила не варити і смажити яйця довго, оскільки білок з них буде засвоюватися гірше. Ось чому краще віддавати перевагу яйцям нарідко або яєчні з цілим жовтком.

Дієтологиня також рекомендувала не снідати однією і тією ж стравою з яєць - одноманітність провокує зриви і бажання з’їсти щось шкідливе. Разом з тим Деккер закликала включати в раціон не тільки курячі яйця, але також перепелині, качині і гусячі.

Лікарка наголосила, що уникати яєць через горезвісний поганий холестерин не потрібно:

«80% холестерину виробляється в печінці. І тільки 20% залежить від харчування. Тому вживання яєць не підвищує рівень «поганого» холестерину».

Спеціалістка додала, що вік курки-несучки не впливає на якість яєць, а також розвіяла міф про шкоду жовтка, пояснивши, що в ньому міститься лецитин, що нормалізує метаболізм.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кухня, здоровий спосіб життя, Харчування і дієти
В тему