Деякі дії господинь на кухні можуть просто зіпсувати страву, інші ж можуть стати по-справжньому небезпечними. Ось про які кулінарні звички краще забути.
Одна обробна дошка для всіх продуктів
Більшість продуктів не слід нарізати на одній дошці, нехай навіть в процесі приготування страви вони будуть змішані. Навіть якщо ви сполоснете поверхню, на якій різали сире м'ясо, а потім вирішите приготувати на ній, наприклад, бутерброди, навряд чи ви зможете бути абсолютно впевнені, що на дошці не залишилося дрібних частинок попереднього продукту. Вони легко потраплять на хліб, а це, як ви розумієте, може бути вельми небезпечно.
Розморожування і маринування продуктів при кімнатній температурі
Багато господинь не бачать нічого страшного в тому, щоб розморожувати і маринувати продукти на кухонному столі: адже так швидше можна їх підготувати до подальшої обробки. Однак, робити так категорично не варто. При кімнатній температурі швидше починають з’являтися і розмножуватися бактерії, а це небезпечно для здоров’я. Візьміть за правило розморожувати м’ясо і рибу на нижній полиці холодильника, туди ж слід їх відправити після того, як ви їх замаринували.
Часте перемішування інгредієнтів під час приготування
Не варто зайвий раз підходити до плити і «турбувати» страву, що мирно присмажується на сковороді. Дехто, побоюючись, що їжа підгорить, перемішують продукти дуже часто. Ці дії не дозволяють продуктиам добре підсмажитися, крім того, є ймовірність, що так ви просто перетворите страву в кашу.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.





