Поради

Неочевидні причини, чому чоловіки закохуються у жінок

Неочевидні причини, чому чоловіки закохуються у жінок

Що таке любов? Напевно, у кожного знайдеться своя відповідь на це питання, і для кожного вона буде правильною. Проте, існує кілька наукових пояснень, чому люди закохуються одне в одного, і що саме вони відчувають в цей момент.

У цій статті йдеться про те, чому чоловіки закохуються в жінок. Деякі причини виявилися досить несподіваними.

Схожість із батьками

Психологи Сент-Ендрюського університету з’ясували, що нас дійсно приваблюють партнери, у яких такий же колір очей або волосся, як у наших батьків. Крім того, будучи дорослими, ми закохуємося в людей того ж віку, як і ті, хто оточував нас в дитинстві. Наприклад, якщо на момент народження дівчинки її батько був старший 30-ти, згодом жінку будуть приваблювати швидше зрілі чоловіки, ніж її ровесники.

«Уподобання чоловіків у віковому діапазоні обраниці були орієнтовані на вік їхніх матерів, але не батьків - причому, цей фактор мав значення тільки в тривалих серйозних відносинах», - запевняє психолог Девід Перрет.

Схожість з самим чоловіком

Неодноразово доведено, що стереотип про те, ніби «протилежності притягуються» не має нічого спільного з дійсністю. Чоловік швидше вибере ту жінку, яка буде чимось схожа на нього самого (по типу особистості, інтересам і т.д.), адже так їм буде простіше ужитися разом.

«Правильний» запах

Дослідження, проведене в Університеті Південної Каліфорнії, показало, що жінкам в період овуляції дуже подобається запах футболок, які носили чоловіки з високим рівнем тестостерону. Це пояснюється інстинктами продовження роду: велика кількість тестостерону свідчить про хорошу генетику.

Чоловіки теж звертають увагу на запах, але віддають перевагу тим ароматам, які гармоніюють з жінками. Ідеальним для них є запах тіла після душу. А якщо дівчина вирішила нанести парфуми, то вони повинні лише доповнювати цей аромат, бути такими ж легкими і чистими.

Червоний одяг

Вчені зі Словаччини з’ясували, що жінки, які надають перевагу одягу червоного кольору, більш впевнені в собі, вміють фліртувати і мають здатність подавати сексуальні сигнали для заохочення партнера. Природно, це не може не викликати інтерес у чоловіків.

Неприступність

Існує поширена думка про те, що чоловіків приваблюють жінки, яких «потрібно домагатися», і в 2014 році вчені провели експеримент, який підтвердив цю теорію. Після серії швидких побачень учасники дослідження продемонстрували набагато більшу зацікавленість тими дівчатами, які неохоче відповідали на їхні запитання і загалом поводилися дуже стримано.

Схожість з колишньою

Прикро, але факт: часто чоловіки звертають увагу на тих дівчат, які зовні нагадують їхніх колишніх коханих. Про це свідчать результати дослідження 2011 року. Багато його учасників зійшлися на думці, що представники протилежної статі, чимось схожі на їхніх екс-партнерів, набагато привабливіші за інших. Примітно, що чоловіки дали нижчі оцінки тим жінкам, які були схожі на їхніх нинішніх партнерок.

Уколи краси

Ще одне дослідження показало, що жінок, які пройшли процедуру введення ботоксу, чоловіки вважали більш привабливими і здоровими. Причому, чим більше процедур вони пройшли, тим більш юними, красивими і енергійними здавалися представникам протилежної статі.

Довгий погляд «очі в очі»

Психолог Університету штату Массачусетс провів цікавий експеримент. Він попросив незнайомих молодих людей розбитися на пари і дивитися одне одному в вічі протягом двох хвилин. В результаті майже всі учасники відзначили, що за цей час у них встиг виникнути потяг до людини, що стоїть навпроти.

Відкритість

Експерти з мови тіла єдині в думці, що «закриті» пози (руки в кишенях, зведені плечі і т.д.) відштовхують оточуючих, якою б красивою або доброю не була людина. Тому на побаченні будьте впевненіші і розкутіші, не бійтеся жестикулювати - це заохочує партнерів.

Близьке місце проживання

У відносинах важливий не тільки емоційний, але і фізичний зв’язок. Це вчергове підтвердили вчені Массачусетського Технологічного Інституту. Під час дослідження вони з’ясували цікавий факт: чим ближче одна до одної були кімнати студентів, тим ближчими були їхні стосунки.

На думку дослідників, причиною цього може бути «пасивна взаємодія», яка регулярно відбувалася між молодими людьми, наприклад, випадкові зустрічі в коридорі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: стосунки, кохання, психологія, чоловіки
В тему

Останні матеріали