Поради

Яєчні жовтки: чим корисні і кому їх не можна їсти

Яєчні жовтки: чим корисні і кому їх не можна їсти

Поки одні адепти здорового харчування переконують нас в тому, що їсти яйця необхідно, інші заявляють про те, що від цього продукті більше шкоди, ніж користі. Зокрема, це стосується жовтків.

Противники жовтків вважають, що від них варто відмовитися з наступних причин. По-перше, в них багато насичених жирів - до 2 г на один жовток. Насичені жири, своєю чергою, можуть спровокувати захворювання серцево-судинної системи і збільшення ваги.

По-друге, в жовтках міститься надмірна кількість холестерину. Один жовток може містити до 300 мг цієї речовини. Саме тому експерти Американської кардіологічної асоціації наполегливо рекомендували обмежитися трьома яйцями в тиждень.

Однак у людей, які виступають «за» жовтки, також є ряд аргументів на свою користь. Так, холестерин в їжі майже не впливає на холестерин в крові. Більш того, яйця в раціоні не можуть нашкодити навіть тим, хто страждає від серцево-судинних захворювань.

Додатково до цього, жовтки - джерело вітамінів і мікроелементів. Разом з тим вони допомагають контролювати апетит і зміцнюють здоров'я мозку.

Таким чином, більшість експертів сходяться на думці, що повністю прибирати жовтки з раціону не варто. Але все-таки є ряд обмежень. Так, медики радять не зловживати яйцями людям, які:

  • Мають генетичну схильність до підвищеного рівня холестерину в крові
  • Мають гіперреакцію на холестерин, що надходить з їжі
  • Зловживають жирною їжею і фастфудом
  • Мають хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, харчування, Харчування і дієти
В тему