Поради

Жінкам обов’язково треба їсти фініки

Жінкам обов’язково треба їсти фініки

Одним з найважливіших продуктів для жіночого організму, на думку деяких експертів, є фініки. Вся справа в їхньому особливому складі.

Так, в сушених плодах пальмового дерева містяться:

  • вітаміни і мінерали, 23 амінокислоти і безліч харчових волокон
  • у фініках містяться і кислоти: ніацин, рибофламін і пантотенова кислота. Вони сприяють засвоюваності вуглеводів, регулюють рівень глюкози в крові.

Ще в давні часи лікарі на Сході радили їсти фініки всім, а особливо матерям, що годують. Фініки відрізняються високим вмістом фтору, що зміцнює зуби, і селену, який запобігає появі онкологічних клітин. Цей продукт також насичений клітковиною і білками.

Ще входять до складу фініків пектин і харчові волокна, які знижують ризик деяких ракових захворювань і полегшують роботу травної системи. Через високу концентрацію калію і магнію в них, лікарі рекомендують вживати фініки при серцево-судинних захворюваннях.

При цьому вживання фініків знижує ймовірність розвитку патологій судин, завдяки селену в їхньому складі. Водночас плоди низькокалорійні і зовсім не містять холестерину.

При дієтах експерти радять замінювати фініками все солодке, бо фініки стимулюють травний процес і допомагають очистити кишечник.

Вагітним і жінкам, які годують грудьми, фініки будуть особливо корисні, бо речовини в їхньому складі зміцнюють м’язи матки і помітно збільшують лактацію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: страви, жінки, здоровий спосіб життя
В тему