Поради

10 простих способів, як стати дуже розумною

10 простих способів, як стати дуже розумною

Хто з нас не мріє бути суперрозумником? Ось 10 простих способів, як цього добитися.

  1. Більше спілкуйся

Якщо хто-небудь посміє назвати тебе балакучою, вважай, що це комплімент. Американські вчені з Мічиганського інституту соціальних досліджень вважають, що чим більше людина спілкується з іншими людьми, тим кращими стають її інтелектуальні показники і пам’ять.

  1. Більше їж

Правильне і повноцінне харчування – запорука гарної роботи мозку. Особливо «розумнішають» від журавлини, чорниці, буряку, капусти, лосося, шпинату і шоколаду. Головне – не змішуй ці продукти разом, інакше замість геніальності заробиш собі банальний гастрит або виразку шлунка.

  1. Приймай йодовмісні препарати

Йод не тільки впливає на загальне самопочуття і роботу щитовидної залози, а й підвищує так званий природний інтелект, розкриваючи резерви мозку: покращує пам’ять, увагу, працездатність, допомагає вирішувати нові неординарні завдання і робити менше помилок.

  1. Достатньо спи

Недолік сну збіднює інтелект. Май на увазі, що якщо кілька днів поспіль лягати занадто пізно, а вставати рано, то ти будеш міркувати нічим не краще людини, що перебуває в стані алкогольного сп’яніння. А ось пара додаткових годин сну, навпаки, дасть тобі додатковий бонус!

  1. Грай

А також відгадуй загадки і вирішуй складні головоломки. Чемпіони змагань на запам’ятовування не відрізнялися феноменальними здібностями – десятки імен і тисячі цифр вони пам’ятали тільки завдяки численним тренуванням. Тому мозок, як і м’язи, потрібно тренувати!

  1. Народи дитину

Ні, не прямо зараз! Однак на майбутнє май на увазі. За час вагітності і після пологів в жіночому організмі відбувається викид гормонів, які активізують структури мозку, відповідальні за запам’ятовування і сприйняття. Ще б пак! Доглядати за одним малюком складніше, ніж керувати відділом з 10 чоловік.

  1. Дивися ігри на ерудицію

Ігри типу «Хто хоче стати мільйонером?» - не так марні, як здається на перший погляд. За 30-40 хвилин в день ти отримуєш для себе відповіді на пару десятків енциклопедичних питань, а через пару місяців регулярних переглядів маєш всі шанси порозумнішати на 30%.

  1. Грай з сильнішим суперником

Принаймні, саме цим правилом вчили «Основи шахів» 1883, і саме йому слідував головний герой фільму Гая Річі «Револьвер». Завдяки цьому протягом всієї кінострічки без особливих зусиль вигравав одну шахову партію за одною.

  1. Займайся сексом

Це, мабуть, найприємніший і простий спосіб завоювати титул «Міс Конгеніальність». Під час статевого акту в організмі виробляється гормон окситоцин, від якого жінки набувають здатність більш ясно і глибоко мислити. Може бути, варто займатися любов’ю напередодні відповідальних переговорів?

  1. Формуй у собі поганий характер

Люди з поганим характером до старості виявляються значно розумніші за своїх однолітків, до такого висновку прийшли вчені. Оскільки пояснити цей дивний взаємозв'язок вони донині так і не можуть, вважай цей метод скоріше запасним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: жінки, Поради, психологія
В тему

Останні матеріали