Поради

Які небезпечні хвороби передаються через звичайний поцілунок

Які небезпечні хвороби передаються через звичайний поцілунок

Поцілунок, від незнайомця або від постійного партнера, може переносити до мільярда бактерій 278 видів. Дослідження вчених виявили, що частина мікробів, які передаються людині через поцілунок, можуть спровокувати важкі інфекційні захворювання.

Які це хвороби та як від них уберегтися – у цій статті.

  1. Герпес

Якщо у людини на губах – дивні пухирці або виразки, варто утриматися від поцілунків з нею. Вірус герпесу передається моментально. Пухирці вилікувати легко за допомогою кремів, мазей і ліків, яких чимало продається в аптеках. Але вірус залишиться в організмі назавжди і періодично буде проявлятися.

  1. Вірусний менінгіт

Цю хворобу супроводжують такі симптоми як головний біль, втома, підвищується температура тіла, нудота, біль у шиї, озноб, сплутаність свідомості. Цей вірус вражає головний мозок, а тому дуже небезпечний.

  1. Цитомегаловірус

Це – один із видів герпесвірусів. При першому контакті з ним переважно не спостерігається жодних симптомів. Зрідка трапляються слабкість, біль в горлі, підвищується температура, збільшуються лімфовузли. Особливо небезпечним цитомегаловірус є для жінок, які вперше заразилися під час вагітності. Справа в тому, що недуга може нашкодити розвитку дитини.

  1. Паротит

Паротит по-простому ще називають свинкою. Після інфікування у людини набрякають привушні слинні залози. Для профілактики паротиту застосовують спеціальну вакцину.

  1. Грип та коронавірус

Про небезпеку коронавірусу зайвий раз переповідати не треба. Ці хвороби також можуть передаватися через поцілунок. У такому випадку досить часто спостерігаються погіршення самопочуття, кашель, озноб, підвищення температури тіла. Часом зникає нюх і смак.

  1. Поліомієліт

Поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання, яке вражає центральну нервову систему і може призвести до паралічів і парезів. При одужанні після поліомієліту функція уражених хворобою нервів і м’язів не відновлюється. Щоб не підхопити цю хворобу, варто зробити спеціальне щеплення.

Тому, перед поцілунками рекомендується дізнатися про стан здоров’я вашого партнера, аби не втрапити у халепу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, хвороби, коронавірус
В тему