Поради

Як очистити одяг від йоду: прості рецепти

Як очистити одяг від йоду: прості рецепти

Відкрити флакон з йодом і не пролити його на руки або одяг – завдання майже нездійсненне. Однак, якщо зі шкіри він згодом відмивається, вивести його з речей дуже складно.

Ось простий рецепт, як відіпрати йод в домашніх умовах.

Перше, що потрібно зробити, якщо йод потрапив на одяг, - промокнути його серветкою, щоб якомога менше рідини просякнуло тканину, і було простіше все відіпрати.

Для того, щоб відмити пляму, необов’язково нести річ в хімчистку. Можна скористатися підручними засобами. Наприклад, в боротьбі з йодом добре допомагає молоко. Необхідно замочити в ньому забруднений одяг і залишити замочуватися на 20 хвилин. Якщо після цього пляма не вивелася, потрібно додатково потерти його господарським милом.

Молоко – не єдиний спосіб відіпрати йод. Можна також використовувати нашатирний спирт: потрібно протирати пляму намоченими ватяними дисками до тих пір, поки вона не зникне.

Ще один довший, але ефективний метод, - насипати на ділянку харчову соду і залити її оцтом. Суміш потрібно залишити, як мінімум, на п’ять годин. Однак сода і оцет можуть зіпсувати делікатні тканини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, жінки, одяг
В тему

Останні матеріали