Найкорисніша картопля – печена в мундирі
Картопля містить вітаміни А, майже всі групи В, Р, РР, С, крохмаль, кумарини, стерини, клітковину, білки, вуглеводи, органічні кислоти, макро- та мікроелементи.
Про це йдеться у газеті "Твій вибір".
Корисна вона для серця, нирок, нервів, суглобів. У любителів картоплі не буває слабоумства і до старості гарна шкіра.
Більшість цінних для здоров’я та краси речовин містяться у верхньому шарі бульб. Тому такою корисною є картопля в мундирі. Для правильного приготування її треба помити, покласти у шкірці в духовку або нечищену замотати у фольгу і так запікати.
Англійські вчені виявили, що речовини, які містяться в картоплі, – кокоаміни – знижують артеріальний тиск. Для їхнього збереження її рекомендують готувати на парі.
При виразці шлунка і дванадцятипалої кишки п’ють сирий сік картоплі по пів склянки натщесерце. Корисний він і для серцево-судинної системи.
Людям із хворим серцем призначають спеціальні картопляні дієти. Вони тривають 3 – 4 дні. За добу потрібно з’їсти 1 кг картоплі, 100 г меду і випити 1 літр молока.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.