Поради

Які продукти розріджують кров

Які продукти розріджують кров

…і тим самим допомагають запобігти тромбозу.

Вода посідає головне місце в нашому списку. Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Потрібно за день випивати 1 – 2 л чистої негазованої води (і це не враховуючи чаю, компотів, супів тощо).

Ягоди чорниці містять кумарини, які перешкоджають утворенню кров’яних згустків. Тому дуже корисна як для профілактики, так і для лікування новоутворень.

Селера: її сік (щодня по 0,5 скл.) розріджує кров і лімфу. Корисно поєднувати вживання соку та салату із селерою.

Часник містить елементи, схожі до тих, які містяться в аспірині. Щоб посилити цілющі властивості цього продукту, приготуйте настоянку з часнику: кілька почищених зубків розімніть на кашку, покладіть у скляну банку, залийте 100 г горілки, щільно закрийте і лишіть у темному місці на 10 днів. Процідіть і приймайте по 10 кр. за 30 хв. до їди, обов’язково запиваючи водою.

Корінь імбиру сприяє розрідженню крові, знижує показники цукру і покращує травлення. Але людям із підвищеним артеріальним тиском і аритмією слід використовувати його обережно.

Корінь шовковиці: візьміть 200 г свіжих коренів, промийте їх і подрібніть, залийте трьома літрами холодної води в емальованому посуді і відставте на 1 годину. Проваріть настій на повільному вогні: коли суміш закипить, потримайте її на вогні ще 15 хвилин. Потім остудіть, процідіть і поставте в холодильник. Рекомендується приймати по 200 г настою до їди, 3 рази на день, протягом 5 днів. Зробіть перерву на 2 – 3 дні і повторіть. Потрібно пройти 2 – 3 курси.

Пророщена пшениця: рекомендується з’їдати по 1 ст. л. пророщеної пшениці щодня. Її можна додавати в овочеві салати, змішуючи з 1 ч. л. лляної олії – джерелом жирних кислот.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кров, їжа
В тему

Останні матеріали