Поради

Обираємо спортивний одяг

Обираємо спортивний одяг

Якщо ви вирішили зайнятися спортом, дуже важливо вибрати правильний спортивний одяг та взуття. Це, як не дивно, застава хороших тренувань. Важливо, щоб у спортивній формі було зручно тренуватися, – це впливає не тільки на фізичний комфорт, але і на психологічні відчуття під час занять. Отже, вибираємо правильну спортивну екіпіровку.

 

Спортивне взуття 

Різноманітність спортивного взуття в магазинах радує око, але ускладнює вибір. Для початку важливо визначитися, чим саме ви будете займатися в спортзалі. Наприклад, якщо ви вирішили бігати вранці, то подивіться різні варіанти бігових кросівок. Вони відрізняються від інших тим, що підошва такого виду взуття розроблена спеціально, щоб стопа не травмувалася при бігу. Ще одна відмінність бігових кросівок в тому, що в них продумані додаткові вентильовані вставки для забезпечення правильного рівня вентиляції для шкіри під час бігу. Важливо, що в бігових кросівках є повітряні кишені під п'ятою (великі порожнини всередині підошви, заповнені повітрям), – вони пом'якшують удари. І, звичайно, в кросівках для бігу передбачена подушечка на стопі. 

А для занять степ-аеробікою найкраще підходять високі кросівки, бо таким чином фіксується щиколотка, а гомілковостопний суглоб захищений від пошкодження. 

Кросівки для занять звичайної фізкультурою можуть бути універсальними, але краще все-таки, щоб під п'ятою у таких кросівок була повітряна подушка, і стопа була добре зафіксована. 

Кросівки для ходьби краще вибирати з міцною рельєфною підошвою і хорошою амортизацією. Кросівки для ходьби називають ще кросівками для трекінгу (трекінг – це пішохідний туризм, піша подорож). Як правило, кросівки для ходьби масивніші, ніж бігові кросівки, бо на шляху пішого туриста можуть зустрітися різні перешкоди у вигляді пагорбів та кам'янистої місцевості. Тому важливо звернути увагу на повну прошивку по колу такого взуття, на протектор, а також непромокальний верх кросівка (зазвичай це гумовий наліпок на носі кросівка). 

Якщо ж ви вирішили займатися баскетболом, то вибирайте легкі кросівки з вентиляційними отворами на зовнішній частині, а всередині з тонким матеріалом. Підошва баскетбольних кросівок повинна бути м'яка, але при цьому пружна. Рекомендується, щоб їхня верхня частина була високою і щільно фіксувалася. І, який би вид спорту ви не обрали, не забувайте, що спортивне взуття повинне бути зручне з самого моменту покупки. 

 

Вибираємо одяг для занять спортом 

Що стосується спортивного одягу, при його виборі також важливо керуватися тим, чим ви плануєте займатися. Якщо ви вибрали для себе інтенсивні рухи (аеробіка, степ), то краще всього одягнути шорти і вільну майку. У шортах буде менш спекотно, ніж у спортивних штанях. 

А ось для занять на тренажерах більше підійде футболка і спортивні штани. При цьому безпечніше, якщо штани не дуже широкі і довгі, щоб не зачепитися за тренажер. М'які легінси з бавовни з невеликою добавкою еластану теж підійдуть. Занадто обтягуючий одяг може сковувати руху під час спортивних занять. Тому краще всього вибрати золоту середину. 

 

Спортивна білизна 

Важливим аспектом для спортивних занять є вибір нижньої білизни. Вона має бути зручною і комфортною: не врізатися, досить щільно облягати тіло. Бажано займатися спортом в спеціальному бюстгальтері, а не в звичайному. Різниця між ними велика. Спортивний бюстгальтер добре тримає і фіксує груди. Він безшовний, отже, не буде натирати під час тренувань. Як правило, чашечки в такому бюсті м'які, без накладок. Він не врізається і не заважає. Крім цього, завдяки спортивному бюстгальтеру ніжна шкіра грудей не розтягується. Також можна придбати спеціальні спортивні майки з вшитими чашечками, – таким чином, не потрібно буде одягати і майку, і бюстгальтер. 

 

Шкарпетки

Найкраще придбати спортивні шкарпетки, бо на них немає швів, і завдяки цьому ймовірність появи мозолів під час занять спортом знижена. До того ж, спортивні шкарпетки розроблені з тканини, яка дозволяє шкірі дихати, а це надзвичайно важливо при інтенсивних заняттях. До речі, коли обираєте спортивне взуття, краще це робити в тих шкарпетках, в яких ви плануєте займатися спортом. 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, спорт
В тему