Поради

Вибираємо окуляри для плавання

Вибираємо окуляри для плавання

Окуляри для плавання дозволяють людині зберегти у воді зір у нормальному стані і забезпечити захист слизової очей. Вони обов'язкові для тих, хто постійно носить контактні лінзи.

 

Такі вироби представляють собою 2 пластикові лінзи, оснащені присосками (або без них) і скріплені між собою переніссям різної конструкції. На голові окуляри для плавання кріпляться за допомогою спеціального ремінця.

 

Різновиди

Перш ніж купувати окуляри для плавання слід визначитися, який вид виробу вам необхідний. Залежно від свого призначення окуляри поділяються на:

• тренувальні (призначені переважно для тренувань з плавання та активного проведення часу в басейні). Завдяки своїй м'якій посадці вони забезпечують комфорт на тривалий період часу. Як правило, оправу і ремінець для подібних окулярів виготовляють з високоякісного силікону, а лінзи – з міцного пластику.

• стартові (призначені для змагань). Вони володіють жорсткою посадкою і чудовими гідродинамічними властивостями. Такі окуляри щільно прилягають до шкіри і захищають очі від проникнення води. Найчастіше стартові окуляри оснащені подвійним ремінцем для кращої фіксації на голові.

• окуляри з діоптріями (призначені для людей, що володіють поганим зором). Купувати необхідно ті вироби, лінзи яких володіють тією ж оптичною силою, що і звичайні окуляри.

• окуляри-напівмаски (призначені головним чином для плавання в морі). Вони закривають частину обличчя і залишають на поверхні шкіри менше слідів, ніж тренувальні або стартові окуляри. Подібні вироби можуть бути оснащені захистом від ультрафіолету. Деякі виробники випускають окуляри-напівмаски, призначені виключно для жінок. При їх виробництві враховується будова жіночого черепа.

Окуляри для дітей оснащені м'якими обтюраторами і виконані в яскравих кольорах. Найчастіше для дівчаток роблять рожеві окуляри, а для хлопчиків – сині.

 

Що потрібно знати про колір лінз

Колір лінз окулярів для плавання може бути абсолютно будь-який: від світлого до темного. Чим темніше лінза, тим менше світла вона здатна пропустити через себе. Темні лінзи підійдуть для моря і басейнів з яскравим освітленням. Світлі – для басейнів, оформлених темним кахлем.

Найкращим варіантом для плавання в морі або іншому відкритому водоймищі є окуляри з лінзами рожевого або фіолетового кольорів. Такі лінзи підвищують контрастність різних предметів на синьому, блакитному або зеленому фоні. Для закритих приміщень підійдуть окуляри з лінзами жовтого, коричневого або оранжевого кольорів. Подібні лінзи здатні підвищити різкість предметів. Варто відзначити, що для плавання в морі слід вибирати окуляри з УФ-фільтрами, що захищають очі від негативного впливу ультрафіолету.

Вибравши певну модель окулярів, треба притулити лінзи до очей і злегка придавити. Далі слід опустити руки. Якщо виріб добре присмоктався до поверхні шкіри і не відпав, значить розмір вибраний правильно і окуляри не будуть пропускати воду. Перед тим як приміряти окуляри, необхідно відрегулювати ремінець і перенісся (якщо це дозволяє конструкція).

Варто одягнути окуляри і побути в них кілька хвилин. Це потрібно, щоб відчути, наскільки комфортний виріб при його безпосередньому використанні. Обираючи окуляри, рекомендується звернути увагу на перенісся виробу. Воно може бути регульованим або фіксованим. Регульоване перенісся дозволяє відрегулювати окуляри для забезпечення більшого комфорту. Фіксоване – забезпечує виробу більш високу ступінь жорсткості. Воно підійде для активного відпочинку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, спорт
В тему